KuPS ja Honka ovat ajaneet pelillisesti HJK:n ohi – siksi mestaruus on kolmen kauppa

Agon Sadiku teki Hongan ansaitun tasoituksen Kuopiossa.

JalkapalloVeikkausliiga

KuPS ja Honka ovat ajaneet pelillisesti HJK:n ohi – siksi mestaruus on kolmen kauppa

KuPS ja Honka tasasivat pisteet maalein 1-1 Kuopiossa sunnuntaina. Joel Perovuo pitää molempia joukkueita potentiaalisina mestariehdokkaina.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 7.8.2022 | KUVAT All Over Press

Darwin Nunez

KuPS ja Honka pelaisivat Veikkausliigan kärkiottelussa 1-1-tasapelin Kuopiossa. Joel, miltä ottelu näytti silmääsi?

Ottelu oli todella tasokas ja laadukas Veikkausliiga-ottelu, jossa oli kaksi suurta pelillistä viestiä.

Niistä ensimmäinen on pelilliskilpailullinen viesti. Tällä hetkellä KuPS ja Honka ovat pelillisesti vahvimmat joukkueet Veikkausliigassa ja HJK on vasta kolmanneksi vahvin joukkue pelillisesti.

Tämä ei tarkoita, etteikö HJK voisi voittaa mestaruutta ja nousta omaa peliään parantamalla pelillisesti KuPSin ja Hongan tasolla ja jopa niiden ohi, mutta tällä hetkellä HJK on näitä kahta joukkuetta pelillisesti jäljessä.

Tämä asettaa HJK:lle kovan haasteen eteen mestaruustaistelun kannalta ensisijaisesti toki suhteessa KuPSiin, mutta Honkakaan ei ole missään tapauksessa ulkona mestaruustaistelusta.  Edessä on todella huikea ja jännittävä syksy mestaruustaistelun osalta ja kuka tahansa näistä kolmesta joukkueesta voi viedä mestaruuden.

Toinen iso pelillinen viesti on se, millaista jalkapalloa KuPS ja Honka pelaavat tällä hetkellä. Ne pelaavat juuri sellaista jalkapalloa, jota ne ovat päättäneet pelata ja jota ne ovat harjoitelleet pelaavansa. Heidän uskonsa omaan tekemiseen ei heilu, vaan heidän tekemisensä kentällä huokuu sitä, että näin me haluamme tätä peliä pelata.

Lyö vetoa Valioliigan tai muiden eurosarjojen voittajista – saat LeoVegasilta nyt erikoisbonukset!

Ja mikä tietenkin kaikista tärkeintä – se peli on myös erittäin laadukasta ja modernia pelaamista. Oli todella hienoa nähdä vaikkapa se, miten molemmat joukkueet toimivat prässin alla: miten sieltä tultiin pois, miten pallo pelattiin prässin taakse ja miten prässin alta tultua lähdettiin hyökkäämään nopeasti ja organisoidusti ylöspäin.

Ja sama toisinpäin: miten joukkueiden oma prässääminen toimi ja miten hyvää molempien joukkueiden puolustaminen oli. Siellä ei pelätty puolustaa myöskään rohkeasti. Jokainen tietää, että jos 1v1 -tilanteessa olisi epäonnistuttu, että omissa olisi kolissut, mutta nykyjalkapallossa on uskallettava puolustaa myös rohkeasti.

It’s Nordic noir at it’s best – FC Lahti vs HIFK. Bet now at Expekt! 

Eli kokonaisuudessaan todella hieno jalkapallo-ottelu. Jos tällainen jalkapallo yleistyy Veikkausliigassa, se nostaa koko sarjan ja samalla koko suomalaisen jalkapallon tasoa.

Mitä sanot itse ottelusta. Oliko 1-1-tasapeli oikeutettu?

Kokonaisuudessaan oli. KuPSin pelaamisessa näkyi selvästi tämän viime viikkojen otteluruuhka ja eurocupien matkustelu. Joukkueelle tuli normaalia enemmän huolimattomuusvirheitä ja esimerkiksi Hongan tasoitus syntyi juuri syöttövirheestä.

Honka oli kokonaisuudessaan lähempänä voittoa varsinkin toisen puoliajan hyvän otteensa vuoksia, mutta lopputulos oli suhteellisen oikeutettu.

Tärkeintä tässä ottelussa oli kuitenkin se, millaisesta jalkapalloa KuPS ja Honka pelaavat tällä hetkellä. Tällaista jalkapalloa on oikeasti ilo katsoa.