Kempele vetää uudeksi pelinjohtajaksi yllätysnimen toiselta puolelta Suomea

Petri Tuuva johti Kiteen Pallon peliä kausina 2020 ja 2021. Päättyneellä kaudella hän luotsasi Haminan Palloilijoita.

Pesäpallo

Kempele vetää uudeksi pelinjohtajaksi yllätysnimen toiselta puolelta Suomea

Kempeleen Kiri on ElmoTV:n tietojen mukaan palkannut uudeksi pelinjohtajaksi Petri Tuuvan. Myös lyöjäjokeri Ossi Meriläinen on siirtymässä KeKiin.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 19.9.2022 | KUVAT All Over Press

Kempeleen Kirin pelinjohtaja vaihtuu. ElmoTV:n tietojen mukaan uudeksi pelinjohtajaksi nousee Haminan Palloilijoita päättyneellä kaudella luotsannut Petri Tuuva. Tuuva toimi ennen Haminaan tuloaan kaksi kautta Kiteen Pallon pelinjohtajana.

Kempeleen pelinjohtajana kaksi edellistä kautta toiminut Teemu Körkkö ei jatka Kempeleessä. Myös kakkospelinjohtaja Mikko Korhonen lopettaa KeKissä.

Myös pelaajapuolella tapahtuu muutoksia. Tuomas Jussilan siirto Mansesta Kempeleeseen on ollut jo pitkään selvä. Myös Kouvolassa pelannut lyöjäjokeri Ossi Meriläinen on ElmoTV:n tietojen mukaan palaamassa takaisin KeKin riveihin.

Kempele on vahvistanut jo Topi Korhosen lähdön. Myös Teemu Isokedon jatkaminen näyttää ElmoTV:n tietojen mukaan epätodennäköiseltä.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman pitää Tuuvan palkkaamista pelinjohtajaksi hyvänä ratkaisuna.

”Tuuva on hyvä taktikko ja hallitsee pelinjohtamisen kaikki osa-alueet. Nykyisessä pelinjohtajamarkkinassa hän on ilman muuta hyvä veto Körkön seuraajaksi. Totta kai Tuuvalla on edessään iso haaste, sillä Kempeleen pitäisi ottaa uusimpien satsauksien jälkeen askel ylöspäin. Tuuvan johdolla sen askeleen ottaminen on kuitenkin mahdollista”, Arffman sanoo.

Arffmanin mukaan Kempele on ensi kaudella pelillisesti vahvempi kuin tällä kaudella.

”Toki joukkueen lopullinen koostumus on vielä auki, mutta Jussilan hankinta on ilman muuta tämän vuoden suurin siirto pesäpallossa. Hän on Suomen parhaita, ellei jopa paras pesäpalloilija, joka hallitsee ulkopelissä valtavaa tonttia ja pelaa sisällä elintärkeässä pääpelintekijän roolissa. Lisäksi Jussila on erinomainen etenijä.”

”Meriläinen olisi kova vahvistus jokeriosastolle. Hänen tulonsa myötä Kempeleellä olisi kaksi kovaa lyöjäjokeria, Meriläinen ja Matti Korhonen. Muutenkin Kempele olisi sisällä huippujoukkueiden tasoa, varsinkin, jos KeKi saa ratkaistua vielä kärkimieskysymyksensä. Onni Määttä ja Jussila ovat Superin ehdotonta eliittiä kakkosena ja kolmosena, Sami Haapakoski ja Antti Korhonen ovat kova kaksikko nelosena ja viitosena ja Markus Keski-Petäjän ja Aatu Saastamoisen ympärille saa rakennettua vahvan kakkoskärjen.”

Arffmanin mukaan suurimmat kysymysmerkit ensi kauden joukkueessa liittyvät ulkopeliin.

”Saarikentällä kesällä loukkaantunut Tommi Koivisto täyttää ilman muuta toisen kopparin tontin, mutta toista kopparia KeKi vielä huutaa, jos ja kun Isoketo ei enää jatka Kempeleessä. Toinen kysymysmerkki on lukkari Jani Lassila. Hän on keskitason lukkari ja jos KeKi jatkaa Lassilalla, se antaa kyllä lukkaripelissä tasoitusta muille kärkijoukkueille. En usko, että Aatu Saastamoinenkaan olisi ratkaisu lukkaritilanteeseen, vaikka hänkin oli nuorena lupaava lukkari.”

Kempele sijoittui päättyneellä kaudella runkosarjassa seitsemänneksi ja putosi puolivälierissä Manselle suoraan kolmessa ottelussa 0-3.

”Kempele kuuluu ensi kaudella ilman muuta seitsemän kärkiseuran joukkoon, mutta sillä on vielä matkaa kaikista kovimpaan kärkeen. Jos ensi kausi menee nappiin, Kempele voisi tehdä tahkot eli pelata hyvän ja nousujohtoisen runkosarjan ja edetä Tahkon tavoin pronssiotteluun. Siinä sen maksimit olisivat, ellei Kempele pysty vielä taikomaan jotain yllätystä siirtomarkkinoilla”, Arffman sanoo.