Kouvolan betonilinnake horjuu Janne Kivipellosta alkaen, mikä avaa sauman Hyvinkäälle

Janne Kivipelto ei ollut edelliskausiensa vedossa tänä kesänä.

Pesäpallo

Kouvolan betonilinnake horjuu Janne Kivipellosta alkaen, mikä avaa sauman Hyvinkäälle

Kouvola on horjunut tänä kesänä Janne Kivipellosta alkaen. Pekka Arffman antaa siksi Hyvinkäälle yllätyssauman mennä jopa välieriin.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 20.8.2022 | KUVAT All Over Press

Joensuu yllätti perjantaina puolivälierien avauksessa kaatamalla Sotkamon vieraissa. Pekka, nähdäänkö lauantaina toinen yllätys, kun Hyvinkää matkustaa Kouvolan vieraaksi?

Ottelupari on ilman muuta Sotkamo-Joensuun lisäksi toinen taistelupari, jossa voidaan nähdä yllätyksiä.

Hyvinkäällä on kenties koko sarjan vahvin kotiutusosasto. Juha Niemi on pelannut loistokauden ja Juha Korhosellakin on alkanut kulkea paremmin. Valentin Ikonen ja Santtu Patova ovat myös vaarallisia kotiuttajia, mitä korostaa vielä se, että he molemmat lyövät Niemen ja Korhosen tavoin vasemmalta. Myös Tahkon kärki – Teemu Nurmio, Jere Vikström ja Kalle-Tapio Huusko – on erinomaisessa vireessä.

Nyt vastassa on sitten joukkue, jota pidettiin Superin parhaana ulkopelijoukkueena, mutta joka on pelannut tällä kaudella todella vaihtelevan kauden ja päästänyt useissa otteluissa käsittämättömiä määriä juoksuja.

Kouvola vs Hyvinkää. Yankees vs Blue Jays. Pesäpallo & Baseball. Play now at LeoVegas!

On todella mielenkiintoista nähdä, saako Iiro Haimi ruuvattua Kouvolan ulkopelin sellaiseen moodiin, että se kestää Tahkon pommituksen. Se ei käy sormia napsauttamalla, sillä yksi keskeinen kulmakivi Kouvolan viime vuosien jäätävässä ulkopelissä on ollut lukkari Janne Kivipelto. Tällä kaudella Kivipelto ei ole kuitenkaan ollut enää sama Kivipelto, jollainen hän oli lukkarina viime kaudella ja sitä edellisillä kausilla. En kuitenkaan ihan vielä tältä syömältä usko, että Kouvola tekisi niin radikaalin ratkaisun, että se vaihtaisi lukkariksi Elias Pitkäsen. Pitkänen on toki huippulupaava lukkari, mutta Kivipellon pudottaminen pudotuspeleissä olisi todella kova peliliike Haimilta.

Kouvolan sisäpelissä ainoa kysymysmerkki on kotiutus. Joukkueessa on vain yksi takuuvarma kotiuttaja, Matti Latvala. Lyöjäjokeri Ossi Meriläinen on edelleen hieman arvaamaton, Teemu Nikkanen on kärsinyt selkävaivoista ja paljon kotiutusvastuuta saanutta Arttu Ruuskaa ei ehkä kuitenkaan ole testattu kotiuttajana kovimmissa mahdollisissa paikoissa. Kivipelto on toki potentiaalinen kotiuttaja, mutta hänen roolinsa on ollut tällä kaudella vähäinen, mitä kuvaa se, että hän on lyönyt vasta 25 juoksua.

Juho Hacklinia on myös käytetty kotiuttajana, mutta jos ja kun kelit pysyvät tällaisena, hän on pomppunsa kanssa edelleen joukkueen tärkein vaihtaja ja pelaa varmasti siinä roolissa myös pudotuspeleissä.

Kouvolan sisäpelin ja Hyvinkään ulkokentän taistelu on yksi tämän otteluparin päätaisteluista. Hyvinkään ulkopeli oli alkukaudesta repaleista, mutta Tahko on saanut sen nyt yllättävänkin hyvään formuun. Lukkari Petteri Alanen on parantanut koko ajan pelaamistaan ja muutenkin etukenttä ja linja toimivat hyvin. Takakenttä on ollut ja on edelleen Tahkon heikko kohta ja siihen Kouvola tulee varmasti iskemään. Kaiken lisäksi Miikka Matikan ja Teemu Nurmion käsi ei tahdo riittää kumuroista tappamiseen, mikä myös on miinus Tahkon kannalta.

Eli miten näet tämän otteluparin tulojärjestyksen? Voiko Tahko mennä jopa jatkoon?

Pidän edelleen Kouvolaa suosikkina menemään välieriin, mutta tässä sarjassa pitää antaa saumaa myös Hyvinkäälle. Jos Hyvinkään ulkokenttä kestää eikä sille tule mitään repsahduksia, Hyvinkää pistää silloin Kouvolan todella ahtaalle ja voi jopa mennä välieriin. Yllätys se toki olisi, muttei mahdoton yllätys.