Kempele veti pelinjohtajaksi yllätyskortin Sotkamosta, myös SiiPe ja KaMa uuteen komentoon

Teemu Körkkö on toiminut mm. Sotkamon Jymyn kakkospelinjohtajana.

Pesäpallo

Kempele veti pelinjohtajaksi yllätyskortin Sotkamosta, myös SiiPe ja KaMa uuteen komentoon

Kempele, Siilinjärvi ja Kankaanpää ovat valinneet uudet pelinjohtajat.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 9.10.2020 | KUVAT All Over Press

Kempele on saanut ensi kauden joukkueensa pakettiin. Viimeisenä palana KeKi palkkasi pelinjohtajaksi Sotkamon Jymyn valmennusryhmään tällä kaudella kuuluneen Teemu Körkön.

Jo aiemmin Elmon uutisoimien Antti Korhosen ja Topi Korhosen lisäksi KeKi on tehnyt sopimukset JymyJusseissa päättyneellä kaudella pelanneen nopean Sami-Jukka Korvolan ja Sotkamon nuorten Suomen mestaruuden voittaneen joukkueen avainpelaajan Aappo Savikosken kanssa.

Myös kaksi muuta Superin seuraa on saanut ratkaistua ensi kauden pelinjohtajakysymyksen. Kankaanpään pelinjohtajaksi on palkattu Manse PP:n Superiin toissa kaudella nostanut Mika Kulmala. Siilinjärven pelinjohtajaksi on nimitetty puolestaan Riku Tolonen, joka on toiminut aiemmin mm. Kiteen kakkospelinjohtajana ja viimeksi SiiPen valmennuspäällikkönä.

Kempele yllätti

Elmo-lehden pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman pitää pelinjohtajana valintoja mielenkiintoisina ja varsinkin Körkön valintaan yllättävänä.

”Hyvää näissä valinnoissa on se, että kehiin saatu uusia ja nuoria kasvoja. Kulmalalla on toki kokemusta aiemminkin, mutta Körkkö ja Tolonen ovat pelinjohtajina tällä tasolla uusia kasvoja”, Arffman sanoo.

”Paras mutta samalla haastavin lähtötilanne näistä kolmesta pelinjohtajasta on ilman muuta Körköllä. Kempele on kasannut ensi kaudeksi erittäin mielenkiintoisen joukkueen. Vaikka joukkueessa on toki edelleen heikkoja kohtia, se on materiaalinsa puolesta sellainen joukkue, että sen pitää ilman muuta taistella ensi kaudella kahdeksan sakkiin pääsystä eli sijoista 7-9.”

”Tässä mielessä Körkkö on ensi kaudella hyvässä ja kovassa testissä. Hän ollut Sotkamossa aiemmin kakkospelinjohtajana ja A-poikien pelinjohtajana ja saanut varmasti kaiken sen opin, minkä Mikko Kuosmasen kaltaisilta tekijöiltä voidaan saada. Hänellä on vahvat mielipiteet ja varmasti häneltä löytyy myös osaamista ja ymmärrystä pesäpallosta, mutta nyt se tieto on saatava siirrettyä myös peliin. Se tulee olemaan hänen suurin haasteensa Kempele-projketissa.”

Haastava ruutu

”Tolosella on samanlainen tilanne Siilinjärvellä. Hän miettii ja analysoi peliä paljon, mutta Kiteen aikaisten näyttöjen perusteella Tolosen haasteena on se, millainen hän on pelinaikaisessa tekemisessä. Teorian hän osaa, mutta viestit Kiteeltä kertovat, että käytäntö hänellä sakkasi niin mailamiehenä, taka-apuna kuin ulkopelin johtamisessa. Nyt pakopaikkaa ei ole, vaan Tolosen on vastattava kuuluvaan huutoonsa etulinjassa.”

”SiiPen tilanne ei juuri nyt näytä nyt helpolta, mutta tässä ehtii kuitenkin tapahtua paljon vielä ennen kauden alkua ja SiiPe saattaa saada vielä koviakin vuokramiehiä. Ensimmäinen iso plussa on JoMassa kirjoilla olevan Matias Hännisen jääminen SiiPeen.”

”Kulmalan osalta olen iloissani siitä, että hän saa nyt mahdollisuutensa näyttää osaamistaan Superissa. Kymmenen vuoden takainen keikka Ulvilan puikoissa oli pettymys, mutta Mansessa hän teki hyvää työtä ja olin vuosi sitten sitä mieltä, että hän olisi ansainnut näytönpaikan myös Superissa. Kulmalan vanha pelikaveri, Matti Helimo, päätti kuitenkin palkata Kulmalan tilalle Matti Iivarisen, mikä toki oli hyvä valinta.”

”Kankaanpäässä Kulmalalla on edessään mielenkiintoinen työsarka, sillä KaMa uusiutuu rajusti. Aiemmin esillä olleiden muutosten lisäksi Jouni Itävalon lopettaminen on nyt varmistunut ja mikä myös harmillista KaMan kannalta, Niko J. Korhonen meni Oulun Lippoon. KaMalla ei ole ensi kaudella vaaraa putoamista, mutta olisin todella yllättynyt, jos KaMa menisi tai edes vakavissaan taistelisi kahdeksan sakkiin menosta”, Arffman sanoo.