Kesän pesäpallokomeetta lopetti yllättäen uransa 32-vuotiaana

Lauri Vierimaa ilmoitti Instagram-tilillään pistävänsä pillit pussiin.

Pesäpallo

Kesän pesäpallokomeetta lopetti yllättäen uransa 32-vuotiaana

Lauri Vierimaa päättää pesäpallouransa 32-vuotiaana. Vierimaa pelasi loistokauden Kankaanpäässä ja oli Superin paras kentällemenijä.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 23.10.2021 | KUVAT All Over Press

Kankaanpään Mailassa loistokauden pelannut Lauri Vierimaa on tehnyt yllättävän ratkaisun. Vierimaa ilmoitti Instagram-tilillään lopettavansa pesäpallouransa 32-vuotiaana.

Vierimaa kirjoitti lopettamisen tulleen ensimmäisen kerran hänen mieleensä jo toissa keväänä. Hän kertoi lopettamisensa syyksi sen, että elämässä on muitakin asioita kuin pesäpallo. Tällä hän viittasi lähinnä vaimoonsa ja siviilityöhönsä. Vierimaa työskentelee pankkiiriliike Alexandriassa sijoitusneuvojana.

Parhaat kertoimet kaikkeen urheiluun Expektiltä – kokeile jopa 50 euron ilmaisvedolla!

Vierimaalla olisi ollut loistokauden jälkeen ottajia myös Superpesiksessä, mutta ElmoTV:n tietojen mukaan Vierimaa oli asettanut taloudellisen kynnyksen jatkamiselleen sen verran korkeaksi, että sitä ei ollut yksikään seura valmis ylittämään.

Vierimaa oli päättyneellä kaudella runkosarjan paras kentällemenijä. Hän meni kentälle peräti 145 kertaa. Vierimaa sijoittui kärkilyöntitilastossa neljänneksi 170 kärkilyönnillään ja etenijätilastossa kuudenneksi 41 tuodulla juoksulla.

Vierimaa on Hyvinkään Tahkon kasvatti ja pelasi Tahkossa 315 Superin ottelua ennen siirtymistään täksi kaudeksi Kankaanpään Mailaan. Vierimaa valittiin kesällä kolmannen kerran urallaan Itä–Länteen.

”Fiksu ratkaisu”

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman sanoo ymmärtävänsä hyvin pesäpalloilijoita, jotka asettavat siviiliuransa pesäpallon uran edelle.

”Ennen vanhaan oli enemmän opettajan ja palomiehen kaltaisia ammatteja, joissa oli helpompi pelata pesäpalloa kesällä ja harjoitella talvella. Tänä päivänä tilanne on kuitenkin toinen ja on täysin ymmärrettävää, että pelaajat ajattelevat myös siviiliuraansa. Työpaikoista ei enää noin vain lähdetä enää pelaamaan pesäpalloa ja reissaamaan ympäri Suomea ja tai harjoittelemaan läpi vuoden. Varmasti fiksu, mutta myös rohkea päätös Vierimaalta”, Arffman sanoo.

Arffmanin mukaan Vierimaan tasoisella pelaajalla olisi ollut ilman muuta käyttöä Superpesis-seuroissa vielä useamman vuoden.

”Tämä kausi Kankaanpäässä osoitti, mitä Vierimaa on parhaimmillaan – loistava kärki ja erinomainen etenijä. Ehkä Vierimaan heikkous oli siinä, että hän tasonsa heitteli ja eihän häntä rehellisyyden nimissä pidetty Hyvinkäällä minään supertähtenä. Luottamus oli kortilla, mutta tämä kausi osoitti, että kun luottoa on riittävästi ja ympäristö on oikea, Vierimaa on kärkenä ehdotonta ykköskoria.”

”Ulkopelissä hän oli monipuolinen pelaaja, joka pystyi pelaamaan useammassa roolissa niin linjassa kuin etukentällä. Ulkopeli oli kuitenkin kokonaisuudessaan hänen heikkoutensa ja varmasti selitys sille, etteivät nämä raskaimman sarjan kärkiseurat hankkineet Vierimaata riveihinsä. Rahasta niiden kohdalla homma ei olisi jäänyt kiinni, jos he olisivat nähneet, että Vierimaa olisi ollut sisäpelitaitojensa lisäksi myös huippuluokan ulkopelaaja.”