Kitee valmistautuu ihmekauden uusimiseen haastavien tuulten keskellä

Joni Lehikoinen pelasi viime kesänä loistokauden etukentällä ja muodostaa yhdessä Hannes Pekkisen kanssa jopa Superin parhaan etukenttäkaksikon.

Pesäpallo

Kitee valmistautuu ihmekauden uusimiseen haastavien tuulten keskellä

Kitee joutuu rukkaamaan pelaajapakkaansa loukkaantumisten ja armeijan koronarajoitusten vuoksi.

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 24.2.2021 | KUVAT Niilo Hirvonen

Kitee valmistautuu tulevaan pesäpallokauteen haastavissa asetelmissa. Ongelmia on aiheuttanut pelaajien loukkaantumiset ja koronakriisikin vuoksi tiukentuneet Puolustusvoimainen lomarajoitukset.

Pahin takaisku Kiteelle on ollut huippukauden pelanneen Joni Lehikoisen nilkkaleikkaus, joka pitää hänet sivussa pelikentiltä ensiarvioiden mukaan kesäkuulle saakka.

Lehikoinen muodostaa yhdessä Hannes Pekkisen kanssa Superin jopa parhaan etukenttäkaksikon. Lehikoisen poissaolon vaikutuksia helpottaa se, että Kiteelle viime syksynä palannut Sami Partanen on pelannut käytännössä koko uransa etumiehenä. Jos Partanen halutaan pitää polttolinjassa, toinen vaihtoehto Pekkisen pariksi olisi Elmeri Purmonen, jonka normaali pelipaikka on polttolinjassa.

Sisäpelissä Lehikoisen rooli on ollut toistaiseksi vähäisempi, vaikka hänen nopeusominaisuutensa ovatkin kehittyneet lupaavaan suuntaan.

Jos Kitee joutuu rukkaamaan polttolinjaansa, sinne löytyy  useampi vaihtoehto – Kasperi Kaksonen, Juuso Lattu, Jarkko Matikka ja varsinkin 16-vuotias suurlupaus Topias Kaksonen.  Kolmikosta Matikalla on tosin vasta try-out-sopimus.

Viime kesän välieräsarjassa Kouvolaa vastaan loukkaantunut Samu-Kalle Varonen on toipunut syksyisestä jalkaleikkauksestaan hyvin, ja hän pystynee pelaamaan myös ulkona vielä harjoituskauden aikana.

Kiteen tilannetta hankaloittaa myös Elmeri Purmosen ja Lassi Vasaraisen varusmiespalvelukset. Tiukentuneiden lomarajoitusten vuoksi kaksikko ei ole päässyt harjoittelemaan optimaalisella tavalla ja heidän saamisensa jopa sarjaotteluihin on epävarmaa.

Varsinkin Purmosen poissaolo tai mahdollinen keskenkuntoisuus olisivat Kiteelle kova takaisku, sillä vaikka Kiteellä on äärimmäisen vahva keskipalkki, joukkueessa on vain kolme huippunopeaa etenijää, Purmonen, Jesse Eskelinen ja Juuso Lattu. Purmosen rooli viime kaudella Kiteen kärkenä oli yksi joukkueen yllätyskauden avaintekijöistä.

 

 

ElmoTilaa Elmo  edulliseen  tarjoushintaan

6 kk 49 e – ja varmista, että saat koko pesiskesän

mahtavan tarjontamme niin lehdessä

kuin uudessa, keväällä julkistettavassa

digipalvelussamme.

Tänä kesänä seurantamme laajenee

myös naispesikseen!

Voit ostaa uusimman Elmon myös irtonumerona

Lehtipisteeltä kautta maan tai tai

digi-irtonumerona Lehtiluukusta