Mestarien liigan tuhkimot törmäämässä vastustamattomasti portugalilaiseen seinään

Jatkuvatko Benfican juhlat Mestarien liigassa? Joel Perovuon vastaus on: Kyllä.

JalkapalloMestarien liiga

Mestarien liigan tuhkimot törmäämässä vastustamattomasti portugalilaiseen seinään

Club Brüggen sensaatio oli piristys Mestarien liigalle. Kaikki sensaatiot kuitenkin päättyvät aikanaan, muistuttaa Joel Perovuo.

Joel Perovuo
TEKSTI Joel Perovuo
JULKAISTU 14.2.2023 | KUVAT All Over Press

Mestarien Liigan neljännesvälierä: Club Brügge-Benfica

HJK-kannattajille vuodelta 2014 tuttu belgialainen Club Brügge eteni sensaatiomaisesti jatkoon Mestarien liigan lohkostaan ennen Bayer Leverkusenia ja totaalisesti kyykännyttä Atletico Madridia.

Kotimaansa Jupiler-liigassa Brügge on tällä hetkellä vasta neljäs kärkikaksikon ollessa jo kaukana karussa. Joukkueen vire on ollut kateissa Qatarin MM-kisojen jälkeen. Kahdeksasta ottelusta Brügge on voittanut vain yhden ja pelannut peräti viidesti tasan.

Joukkueessa ei suurelle yleisölle tuttuja pelaajia montaa ole, mutta nostetaan esiin vahvasti jo syksyn Mestarien Liigan otteluissa ja Qatarissa esiintynyt kanadalainen Tajon Buchanan. Tämä on Buchananin peliuran selvästi vaativin vuosi kaikin tavoin ja jää nähtäväksi, miten mies selviää kevään urakasta. Joukkueen paras maalintekijä on espanjalainen Ferran Jutgla, mutta hän loukkaantui ilmeisen vakavasti Waregemia vastaan tammikuun lopulla, eikä näin ole käytettävissä Benficaa vastaan.

Juurikin Benficasta saapunut hyökkääjä Roman Yaremchuk on ollut toistaiseksi pettymys ja kärjessä Benficaa vastaan nähdään todennäköisesti 23- vuotias hollantilainen Noa Lang. Joukkueella on etulyönti-asema fysiikkansa puolesta erikoistilanteissa, jossa lepää yksi mahdollisuus belgialaisten kannalta otteluparissa.

Benfica suuri suosikki

Benfica on neljännesvälierissä otteluparinsa suurin suosikki menemään jatkoon. Siitäkin huolimatta, että maanisesti pelaajia tammikuun ikkunassa ostellut Chelsea nappasi Qatarin MM-kisoissa loistaneen keskikenttäpelaaja Enzo Fernandezin ja Benficassa loistanut Darwin Nunez on palloillut jo puoli vuotta Liverpoolissa.

Tästä syystä emme pääse mahdollisesti koskaan näkemään Benfican maksimaalista tasoa, vaan joukkue kauppaa tasaisesti parhaat pelaajansa muualle. Hyvää bisnestä, mutta urheilullinen menestys luonnollisesti kärsii.

High drama at Champions League – PSG vs Bayern München and Milan vs Tottenham? Check the odds and play at Mr Green!

Portugalin liigaa johtava Benfica on tästä huolimatta loistava joukkue, jonka pelin rakenteet ovat kunnossa.

Hyökätessä Benfica tulee edelleen vahvasti laidoilta ja pyrkii pääsemään välikaistoilta vastustajan rangaistusalueelle syöttämään maalin eteen tai keskittämään taka-alueelle, josta pallo pelataan takaisin maalin eteen tai takaviistoon. Orkesteria johtaa kokenut Joao Mario, joka johtaa Portugalin liigan maalipörssiä. Qatarissa Sveitsiä vastaan hattutempun iskenyt Goncalo Ramos on kärsinyt pikkuvammasta, mutta pelasi jo viikonloppuna Bragaa vastaan. Vasen puolustaja Alejandro Grimaldo on pelannut jo pitkään kovalla tasolla ja on pallollisessa pelissä yksi Euroopan parhaita pelipaikallaan.

Arvio

Brügge on ison puolustusurakan edessä, jossa oman selustan suojaaminen ja Benfican nopeiden hyökkäysten minimoiminen on ensisijaista. Joukkue tarvitsee pallollisessa pelissä muutakin, kuin pitkää palloa hyökkääjilleen ja sen on kyettävä käyttämään myös kentän keskustaa kaistaa vaihtaessaan.

Benfica on monessa asiassa belgialaisia edelle, mutta Brüggellä on isompia pelaajia ja erikoistilanteissa joukkue on vaarallinen.

Benfica tulee hallitsemaan palloa otteluparissa ja menee vastustamattomasti jatkoon otteluparista.