Kiteelle iski yllättävän raju syysmyrsky – pelinjohtaja saamassa potkut

Petri Tuuva on johtanut Kiteen Pallon peliä kahdella kaudella.

Pesäpallo

Kiteelle iski yllättävän raju syysmyrsky – pelinjohtaja saamassa potkut

Kiteen Pallo on analysoinut syyt, miksi suurin toivein kauteen lähtenyt klassikkoseura jäi runkosarjassa 11:nneksi. Maksumieheksi on joutumassa pelinjohtaja.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 10.9.2021 | KUVAT All Over Press

Kiteen Pallo on päätymässä kovaan ratkaisuun pettymyksellisen kauden jälkimyrskyissä. ElmoTV:n tietojen mukaan Kitee on päättänyt erottaa pelinjohtaja Petri Tuuvan, vaikka seura sopi hänen kanssaan jatkosta heinäkuussa.

Tuuvan asema näytti selvältä, kunnes seurajohto aloitti kauden jälkeen selvityksen siitä, miksi kausi oli niin alavireinen. Kitee oli toissa kauden sensaatio ja se sijoittui vasten kaikkea ennakko-odotuksia runkosarjassa viidenneksi. Täksi kaudeksi Kitee vahvistui, mutta kausi sujui heikosti ja Kitee jäi lopulta runkosarjassa 11:nneksi.

Imatralaistaustainen Tuuva ehti johtaa Kiteen peliä kaksi kautta.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman pitää ratkaisua yllättävänä.

”Onhan se siinä mielessä yllättävä ja kertoo jonkinlaisesta turbulenssista, että Kitee sopi Tuuvan kanssa jatkosta kesällä ja hänellä oli kova luotto seurajohdossa. Eivät Tuuvan taidot kahdessa kuukaudessa mihinkään muutu. Tässä mielessä tällainen poukkoilu ei anna kovin hyvää kuvaa Kiteen Pallon seurajohdosta”, Arffman sanoo.

Arffmanin mukaan Tuuva on pelinjohtajana tarkka pelin ja vastustajien tutkija ja analysoija.

”Tuuva on pelinjohtajana Superin mittakaavassa keskivertoa parempi pelinjohtaja, mutta hän ei ole samalla tavalla valmentaja-pelinjohtaja kuin monet nykypolven pelinjohtajat.  Jos tätä pidetään hänen heikkoutenaan, niin se herättää tietenkin kysymyksen, eikö asiaa ole huomattu muka aiemmin näiden vajaan kahden vuoden aikana, mitä Tuuva on vetänyt Kiteetä.”

”Tässä mielessä Kiteellä pitäisikin katsoa nyt suurempaa kuvaa ja miettiä sitä kokonaisuutta, joka koostuu pelinjohtamisesta, lajivalmentamisesta, fysiikkavalmennuksesta ja kaikesta siitä taustatyöstä, josta pesäpallon valmennusprosessi laajasti ottaen huippupesäpallossa tänä päivänä koostuu. Jos nyt mietitään vain yhtä tämän kokonaisuuden osaa, pelinjohtajaa, eikä ratkaista tätä kokonaisuutta, riskinä on, että ensi syksynä ollaan samassa tilanteessa.”

ElmoTV:n tietojen mukaan yksi vahva ehdokas Kiteen uudeksi pelinjohtajaksi joukkueen kakkospelinjohtajana loppukaudella toiminut Juho Kaikko. Kaikko aloitti kauden Haminan pelinjohtajana, mutta sai heikosti sujuneen alkukauden jälkeen potkut, minkä jälkeen hänet nimitettiin heinäkuun alussa Kiteen kakkospelinjohtajaksi.

”Kaikko on varsin kokematon pelinjohtaja ja hänen palkkaamisensa olisi juuri sellainen ratkaisu, jossa korostuu se, millaisen kokonaisvaltaisen valmennuksellisen paketin Kitee rakentaa”, Arffman sanoo.

Lue myös: Kitee tekemässä yllätyskaappauksen – saamassa irti ikijuurakon