Klubin ei pidä tehdä Jukka Raitalan kanssa samaa virhettä kuin Huuhkajien

Jukka Raitala on pelannut Huuhkajissa 63 maaottelua.

HuuhkajatJalkapalloVeikkausliiga

Klubin ei pidä tehdä Jukka Raitalan kanssa samaa virhettä kuin Huuhkajien

Joel Perovuo toivoo, ettei HJK tee Jukka Raitalan kanssa samaa virhettä kuin Huuhkajat ja peluuta häntä oikealla sivustalla, vaan topparina tai vasemmalla.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 21.12.2021 | KUVAT All Over Press

Suomen maajoukkuepuolustaja Jukka Raitala palaa kahdentoista vuoden jälkeen takaisin HJK:hon. Klubi paljasti Raitalan siirron virallisella Twitter-tilillään tiistaina.

 

33-vuotias Raitala on alkujaan KP75:n kasvatti, mutta siirtyi Klubiin  jo 17-vuotiaana vuonna 2005. HJK:ssa Raitala pelasi neljä kautta, kunnes siirtyi Hoffenheimiin elokuussa 2009. Raitala on pelannut urallaan myös muun muassa Heerenveenissä, FC Vestjyllandissa, AaB:ssä, Sogndalissa, Columbus Crew’ss, Montreal Impatcissa ja viimeksi MLS-seura Minnesota Unitedissa.

Suomen maajoukkueessa Raitala on pelannut 63 kertaa. Hän kuului myös kesän EM-joukkueeseen.

ElmoTV:n jalkapalloasiantuntija Joel Perovuo pitää Raitalan hankintaa hyvänä vetona HJK:lta.

”Hyvä värväys ilman muuta. Raitala tulee lähtökohtaisesti Daniel O’Shaughnessyn tilalle, mutta pystyy pelaamaan tarvittaessa myös vasemman puolustajan/ wing-backin paikalle. Toivon, ettei Raitalaa nähdä HJK:n paidassa oikealla kuten Huuhkajissa”, Perovuo sanoo.

”Raitala tuo HJK:n pelinavaamiseen laatua ja hän pystyy antamaan linjoja puhkovia syöttöjä. Raitala on edelleen riittävän nopea ja pystyy hyvällä liikkumisellaan korvaamaan pienehköä kokoaan yhtenä toppareista.”

”HJK tähdännee ensi kaudella ToivioTenho-Raitala topparikolmikkoon. Se tarjoaa myös hyvin muuntautumiskykyä pelinavaamiseen kahdella tai kolmella pelaajalla”, Perovuo sanoo