Oliko Silverstonen sensaatiossa kysymys yhden illan hurmasta vai pysyvästä ilosta?

Lando Norris ajoi toiseksi Britannian GP:ssä ja kruunasi McLarenin upean viikonlopun.

Formula 1

Oliko Silverstonen sensaatiossa kysymys yhden illan hurmasta vai pysyvästä ilosta?

McLarenin huima kehitysloikka ja viikonlopun jättiläismäinen yleisömäärä nostivat Silverstonen GP:n kauden parhaaksi GP:ksi, arvioi Erkki Mustakari.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 9.7.2023 | KUVAT All Over Press

Silverstonen GP oli ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakarin mukaan kauden toistaiseksi parasta antia formula ykkösissä. Max Verstappen ajoi jälleen kisan voittoon, mutta hänen voittonsa takana tapahtui positiivisia asioita niin urheilullisesti kuin koko MM-sarjan kannalta.

”Kilpailullisesti merkittävin asia oli McLarenin upea viikonloppu, mikä oli koko sarjan kannalta kaivattu ja raikas tuulahdus. McLaren kirkasti mukavasti nimeään onnistumalla juuri kotitantereellaan 200 000 hurmiossa olleen katsojan silmien edessä.”

”On jännittävää nähdä, onko McLaren pelkkä tähdenlento vai onko McLarenin vauhdin parantuminen pysyvämpi. Jos auto toimii näin Silverstonessa, se toimii varmasti myös Belgiassa, mutta seuraava kisa Unkarissa on sitten eri juttu. Rata siellä on niin hidas. Lando Norris sanoi itse haastattelussa, ettei usko palkintosijoihin kummassakaan.”

Mustakarin mukaan brittikuljettajien hyvä menestys tuli sopivaan saumaan. Norrisin jälkeen Lewis Hamilton oli kolmas ja George Russell viides.

”Briteille brittikuskien hyvä tulos on ilouutinen. Maan menestys on ollut hyvin pitkään yhden tähden harteilla. Nyt tulevaisuus on taattu myös Hamiltonin jalan jäljissä. ”

”Laji tarvitsisi enää kestomenestyjän Amerikasta. Williamsin Logan Sargeantin tuloksien on pakko olla tallille pettymys. Laji huutaa vielä kivikovaa jenkkikuskia.”

Toinen positiivinen asia oli viikonlopun upea yleisömäärä. Järjestäjien ilmoituksen mukaan viikonloppua seurasi paikan päällä peräti 480 000 katsojaa.

”Britannian GP osoitti taas, että brittiyleisö on kiinnostunut lajista. Melkein puoli miljoonaa katsojaa yhden viikonlopun aikana on ihan käsittämätön määrä väkeä. Toimittajakollega Jari Porttila twiittasi, että ketä kiinnostaa yhtään koko F1-viikonloppu? No, tuossa on Jarille vastaus.”

Mustakarin mukaan Verstappenin ylivoiman loppumisella ei näy merkkejä. Sen sijaan Aston Martinin tilanne näyttää Mustakarin mukaan huolestuttavalta.

”Aston Martin on vahvan alkukauden jälkeen selvästi hyytymässä. On mielenkiintoiseksi nähdä, onko kyseessä yhden kisan notkahdus vai pidempi kuoppa – ja mitä talli tekee sen suhteen? Ymmärrän hyvin, jos Aston Martinille seurataan tilanteen kehittymistä huolestunein mielin.”