Kohuttu Ferrari-kuvio voi heittää myös Valtteri Bottaksen uran uuteen asentoon

Fredric Vasseur ja Valtteri Bottas ovat tunteneet toisensa jo vuosikausia.

Formula 1

Kohuttu Ferrari-kuvio voi heittää myös Valtteri Bottaksen uran uuteen asentoon

Fredric Vasseurin mahdollisen Ferrarille siirtymisen takana voi olla paljon suurempikin kuvio kuin pelkkä Vasseur.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 17.11.2022 | KUVAT All Over Press

Valtteri Bottaksen tulevaisuus Alfa Romeolla joutuu F1-asiantuntija Erkki Mustakarin uudenlaiseen valoon, jos Alfa Romeon nykyinen tallipäällikkö Frederic Vasseur siirtyy Ferrarin tallipäälliköksi.

Italialainen Gazzetta dello Sport uutisoi tiistaina, että Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto olisi saamassa kauden päättyessä potkut ja Ferrari olisi palkkaamassa hänen tilalleen Vasseurin.

”Vasseur on tuntenut Valtterin jo junnuvuosista lähtien ja juuri Vasseur houkutteli Valtterin siirtymään Mersulta Alfa Romeolle vuosi sitten. Jos Vasseur lähtisi Alfa Romeolta, Valtterin kohtalo olisi auki”, Mustakari sanoo.

”Valtterilla on vielä sopimusta kaksi kautta jäljellä, mutta kaikki asiat voivat mennä uusiksi myös kuljettajien osalta, sillä tässä voi olla takana paljon isompikin kuin kuin Vasseur. Tietysti Ferrarin pesti on Ferrarin pesti, mutta jos Vasseur on lähdössä ja jo neuvottelut muualle, tarkoittaisi se jopa sitä, että Audi tekee tuloaan Sauberille kovaa vauhtia ja heillä on mielessä omat ehdokkaat tallipomoiksi.”

”Ferrarille Vasseur ei voisi viedä mukanaan Valtteria, sillä siellä jakkarat on täynnä.

Ferrari on kiistänyt Gazzetta dello Sportin tiedot ja julkaisi verkkosivuillaan jopa uutisen asiasta. Ferrarin kiistäminen ei kuitenkaan vakuuta Mustakaria.

”Kyllä tässä on perää. Gazzetta on erittäin arvostettu ja luotettava lehti Ferrari-asioissa. Lisäksi muutama erittäin tietävä sisäpiirin toimittaja on kirjoittanut blogeissaan samaa. Ferrari yleensä kiistää tällaiset uutiset, jos se ei ole ehtinyt niitä itse ensimmäisenä kertomaan”, Mustakari miettii.

Ferrarin kausi on ollut hankala. Monet strategiset virheet varikolla olivat yksi syy mestaruuden lipumiseen jälleen ulos tallista. Jo kesätauon jälkeen Binotton tekemisiä kritisoitiin, mutta Ferrarin johto sanoi luottavansa sveitsiläiseen. Ferrarin viimeisestä mestauudesta on kuitenkin 15 vuotta.

”Ferrari kaipaa kipeästi F1-mestaruutta. Hyvin alkanut kausi valui nyt hiekkaan. Kakkos- tai kolmossijaa ei todellakaan lähdetty hakemaan.”