Korhosten veljesten sopimuksissa on järkeä, mutta tarvitseeko Kempele Teemu Isoketoa?

Teemu Isoketo neuvotteli pitkään jatkamisestaan Vimpelin Vedossa, mutta kun sopimusta ei syntynyt, hän suuntaa nyt Kempeleeseen.

Pesäpallo

Korhosten veljesten sopimuksissa on järkeä, mutta tarvitseeko Kempele Teemu Isoketoa?

Pekka Arffman pitää Antti ja Matti Korhosen jatkosopimuksia Kempeleeltä kovan vetona, mutta Teemu Isokedon suteen hän on varauksellisempi.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 31.1.2022 | KUVAT Elmeri Elo / All Over Press

Kempeleen Kirin räväkät liikkeet siirto- ja sopimusmarkkinoilla jatkuvat. Ensin seura kertoi tehneensä vuoteen 2024 ulottuvat jatkosopimukset Antti ja Matti Korhosen kanssa. Sunnuntaina se tiedotti puolestaan try-out-sopimuksesta Vimpelin Vedossa komean uran tehneen Teemu Isokedon kanssa.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman pitää Korhosten veljesten jatkosopimuksia kovan luokan vetona Kempeleen managerilta Sami Salorannalta.

”Veljekset ovat elintärkeitä pelaajia Kempeleen kotiutusvoiman kannalta. Lisäksi Antti pystyy pelaamaan myös ulkona. Tässä mielessä veljesten jatkopaperit ovat arvokkaita sopimuksia. Kaiken lisäksi sopimusten päällä on vielä se erikoisbonus, että nämä sopimukset varmistavat sen, etteivät veljekset siirry entiseen seuraansa Oulun Lippoon, vaikka tämä nousisikin takaisin Superiin”, Arffman sanoo.

”Isokedon try-out-sopimus on sen sijaan tyypillinen Salorannan hankinta. Kempeleellä on selvästi rahaa vielä taskuissa ja siinä mielessä Isoketoa on vara ainakin kokeilla ja katsoa, missä iskussa mies on. Isoketo on edelleen erinomainen kentällemenijä, mutta etenijänä hänen tähtensä on alkanut himmetä. Kempeleelle hän olisi kuitenkin iso lisä sisäpeliin.”

”Ulkopeli on sen sijaan kysymysmerkki. Kempeleellä on jo nyt linjanpelaajia enemmän kuin omiksi tarpeiksi, joten linjaan mitään huutavaa tarvetta ei ole. Isoketo on pelannut myös kopparina, mutta hän on nähnyt parhaat päivänsä myös kopparina. Pelinluku, jalat ja kiinniotto riittävät kyllä, mutta heittokäden kanssa takakentällä pelatessa tulee ongelmia.”

”Try-out on tässä kohtaa Kempeleeltä oikea ratkaisu Isokedon suhteen. Kempele voi rauhassa katsoa hallipeleissä, missä iskussa Isoketo on ja päättää kaikessa rauhassa, tehdäänkö hänen kanssaan pysyvämpää sopimusta vai ei. Pesäpallopiireissä tiedetään, että Isoketo ei ole halvimpia pelaajia ja tässäkin mielessä on parempi nähdä, saadaanko vastinetta rahoille vai ei”, Arffman sanoo.