Koskenkorvan Urheilijat nappasi haaviinsa kultakalan, joka vetää sen helposti kuivalle maalle

Pesäpallo

Koskenkorvan Urheilijat nappasi haaviinsa kultakalan, joka vetää sen helposti kuivalle maalle

Koskenkorvan Urheilijat karistaa putoamispeikon kintereiltään Jere Dahlströmin hankinnan myötä.

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 11.5.2021

Koskenkorvan Urheilijat teki uuden pesäpallokauden alla huippuluokan vedon hankkimalla riveihinsä kaikkien aikojen lyöjäkuninkaan Jere Dahlströmin.

Dalhström saattaa olla Superin kelohonkakalustoa, mutta 40 ikävuotta eivät näy hänen pelaamisessaan millään tavalla. Dahlström pelasi viime kaudella yhden uransa parhaista kausista Kouvolassa, kun Kopla eteni aina loppuotteluun saakka. Dalhström löi runkosarjassa 70 ja pudotuspeleissä 24 juoksua.

Dahlström ei saanut viime kauden päätteeksi jatkosopimusta Kouvolaan ja hän harjoitteli talvikauden kaikessa rauhassa, kun pesäpallon seuraajat pohtivat, missä hän kesällä pelaisi. Vahvimpana vaihtoehtona Kossulle pidettiin Pattijokea, joka olisi kaivannut lyöjäjokeria vähintään yhtä kipeästi kuin Kossu.

Dahlström on perinteinen kumurajokeri, joka kotiuttaa myös tarkoilla pysty- ja vaakamailasijoituksilla ja lyhyillä lyönneillä. Häneltä puuttuu kuitenkin monista muista lyöjäjokereista poiketen vahva läpilyöntiuhka. Dahlström on kovapäinen ratkaisija, jota ei hetkauta millään tavalla se, jos hän on edellisellä lyöntivuorolla tuhrinut kaksi paloa. Dahlström ei ollut nuorempana maailman helpoin joukkuepelaaja, mutta vanhemmiten hänestä on tullut leppoisa naureskelija ja jopa vitsien kertoja, jonka erikoinen huumori aukeaa vain harvoille.

Paras viidestä

Dahlströmin sopimus nostaa merkittävällä tavalla Koskenkorvan osakkeita tulevalla kaudella. Kossu on ollut kahdella edellisellä kaudella äärimmäisen riippuvainen lyöjäjokeri Patrik Wahlstenin juoksuista. Joensuuhun siirtynyt Wahlsten löi viime kaudella 72 juoksua eli lähes puolet Kossun lyömistä 154 juoksusta.

Tätä aukkoa korvaamaan Dahlström hankittiin – ja sen Dahlström voi onnistuessaan myös täyttää. Kossulla on riveissään toinenkin lyöjäjokeri, Kankaanpäästä hankittu Petteri Kortelainen. Kortelainen on ollut harjoituspeleissä hyvässä lyönnissä, mutta Dahlströmin kaliiperia hän ei ole.

Koskenkorvan Urheilijat on edelleen ennakkorankingissa viiden heikoimman Superin joukkueen kastissa. Joukkueella on toki vahvoja osia – kuten kärki, lukkari, etukenttä ja jopa linjakin on kohtalainen –, mutta niiden vastapainona on suuria kysymysmerkkejä, joista suurin on takakenttä. Veli-Pekka Yli-Hirvelän lähtö Vimpeliin oli iso takaisku Kossulle.

Pudotuspelijoukkuetta Dahlströmin tulo ei vielä Koskenkorvasta tee, mutta se on ilman muuta vahvin seura Kossun, Imatran, Kankaanpään, Haminan ja Siilinjärven muodostamassa viiden heikoimman joukkueen kastissa, eikä ero varsinkaan Seinäjokeen ole suuren suuri. Vaaraa putoamisesta ei ole edes painajaisunissa.

Dahlströmin siirtymisestä Koskenkorvalle kertoi ensimmäisenä Ilkka-Pohjalainen.