Kuihtuva dinosaurus on viimeinkin herännyt ja ohittanut Aston Martinin ja Ferrarin

Lando Norris ajoi McLarenin värit toisessa kisassa peräkkäinen kakkossijalle.

Formula 1

Kuihtuva dinosaurus on viimeinkin herännyt ja ohittanut Aston Martinin ja Ferrarin

McLarenin upea nousu on Erkki Mustakarin mukaan ollut tervetullut piristysruiske koko formula ykkösten MM-sarjalle.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 24.7.2023 | KUVAT All Over Press

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari iloitsee legendaarisen McLarenin uudesta tulemisesta. Lando Norris ajoi Unkarin kisassa upeasti kakkoseksi ja Oscar Piasti viidenneksi.

”Muutama vuosi tässä on katsottu McLarenin kuihtumista rusinaksi, mutta nyt dinosaurus on selvästi taas herännyt ja peto on irti. Tallinjohto ei viime vuosina ole vakuuttanut, mutta nyt sekin on viritetty timmimmäksi – tai ainakin tallin alipäälliköt osaavat asiansa”, Mustakari sanoo.

”McLarenilla on myös hyvä yhdistelmä kuskiparina. Norris on hieman kokeneempi ja rookie Piastri oppii kaikesta pesusienen tavoin. Hänen ajotyylinsä on vielä aika kuluttava autolle ja erityisesti renkaille, mutta kommenteista päätellen hän ymmärtää asian myös itse.”

Norris ajoi jo toisessa kisassa peräkkäin kakkoseksi. Hän juhli kakkossijaa myös Silverstonessa.

”Arvioin Silverstonen jälkeen, että McLaren on kilpailukykyinen erityisesti nopeilla radoilla. Nyt näkee selvästi, että se osaa olla nopea myös muilla radoilla. Unkari on erittäin hidas rata.”

”Vaikuttaa myös siltä, että McLaren on ohittanut Aston Martinin kärkiporukasta, ehkä jopa myös Ferrarin. Sitä voi pitää sensaatiomaisena hyppynä. Muutenkin McLarenin nousu kadotuksesta kärkitallien joukkoon on piristysruiske koko MM-sarjalle.”

”Unkarin kisassa nähtiin hyvää kilvan ajoa McLarenin, Mersun ja Ferrarinkin kesken. Red Bullin Max Verstappen on jo niin ylivoimainen, että ärsyttää. Huomautan kuitenkin, että vanhetessaan hän tosin käyttäytyy jo paremmin kuin ennen. Sympatiaa ja empatiaa hän ei kuitenkaan kerää, vaikka on sarjan kirkkain tähti”, Mustakari muotoilee.