Kullassa kylpeneellä Hannes Björnisellä on jälleen edessään erityisiä nautinnon hetkiä

Hannes Björninen ratkaisi viime keväänä ensin maalillaan olympiakullan Leijonille ja tuuletti kauden päätteeksi maailmanmestaruutta.

JääkiekkoLeijonat

Kullassa kylpeneellä Hannes Björnisellä on jälleen edessään erityisiä nautinnon hetkiä

Hannes Björninen palaa Turun Karjala-turnauksessa jälleen tutun kultaiseen pelipaitaan ja sanoo nauttivansa siitä.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 10.11.2022 | KUVAT All Over Press

Hannes Björnisen KHL-ura Jokereissa keskeytyi heti ensimmäisellä kaudella viime keväänä Ukrainan sodan alkaessa. Hyökkääjä palasi Liigaan ja tuttuun Pelicansiin. Ulkomaat kuitenkin kiinnosti ja Björninen teki kesällä sopimuksen Mikko Mannerin luotsaaman Ruotsin SHL:n Brynäsin kanssa.

”Olen viihtynyt Ruotsissa. Illasta toiseen meillä on tosi kovatasoisia pelejä ja minulla pelit sujuvat ihan ok”, Björninen kertoo.

”Ainahan sitä haluaa parantaa, mutta runkosarjaa on vielä paljon jäljellä ja kevätkin yhä edessä, joten aikaa on. Keväällä on sitten oltava parhaimmillaan.”

”Ylipäätään minun pitää hioa kokonaisuutta, mutta erityisesti hyökkäyspelaamisessani on parannettavaa. Ruotsin sarja on erittäin nopea ja joukkue puolustaa vahvasti eteenpäin. Hyökkääminen on välillä aika haasteellista.”

27-vuotias Björninen on saanut joukkueessa heti ison roolin ja peliaikaa on riittänyt. Hän sanoo päässeensä jyvälle ruotsalaisesta jääkiekon ydinajattelusta.

”Ruotsin sarjassa on enemmän vauhtia. Joukkueet pelaavat eri tyyleillä, mutta antavat jatkuvaa painetta. Maalin takaakin ajetaan aina pois, eikä peli pysähdy ollenkaan.”

Björninen oli viime keväänä mukana sekä olympialaisissa että MM-kisoissa. Olympiakulta ratkesi nelosketjussa viilettäneen Björnisen ohjaukseen Marko Anttilan laukauksesta.

Muiden Leijonien kanssa pelaaminen houkuttaa aina ja siksi Björninen on nyt mukana myös syksyn ensimmäisissä EHT-peleissä.

”Halusin tulla mukaan Leijoniin ja pelaamaan taas kotiyleisön edessä. Nämä ovat pelaajalle sellaisia erityisiä nautinnon hetkiä. Lisäksi on siistiä ylipäätään nähdä näitä jätkiä.”

”Pieni hetki menee aina maajoukkuetta käynnistellessä, mutta aika tuttuja tässä ollaan, eikä harjoitteissa tule paljoa yllätyksiä, joten aina päästään nopeasti vauhtiin.”

”Se on selvää, että aina kun mennään varusteissa kentälle pelaamaan, yritetään voittaa. Ja se on tässäkin turnauksessa nyt tavoitteena.”