KuPS koulutti mestareita pelillisesti, mutta HJK puolusti mestaruuden numero 33

HJK juhlii neljättä perättäistä ja seurahistoriansa 33. mestaruutta.

JalkapalloVeikkausliiga

HJK otti seurahistoriansa 33. mestaruuden, vaikka se hävisikin viimeisellä kierroksella kotiyleisönsä edessä KuPSille 1-2.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 21.10.2023 | KUVAT Juha Tamminen

HJK pystyi odotetusti pitämään KuPSin takanaan Veikkausliigan mestaruuden ratkaisseessa liigatitaanien yhteenotossa Helsingissä lauantaina.

KuPS olisi tarvinnut ottelussa kolmen maalin voiton noustakseen HJK:n ohi sarjataulukossa, mutta hyvin taistellut kuopiolaisryhmä pystyi puristamaan Bolt Arenalla vain 2-1-voiton.

Ottelu sai draamankaaren kannalta lupaavan alun, kun KuPS siirtyi 1-0-johtoon jo seitsemän minuutin pelin jälkeen. KuPSin maalivahti Johannes Kreidl nousi ylös antamaan KuPSin vapaapotkua 35 metrin päässä maalista. Kredl syötti vapaapotkusta pallon suoraan rangaistusalueen sivustalle vapaaksi jätetyn Jasse Tuomisen juoksuun. Tuomisen laukaus ajautui Eliton Juniorille, joka laukoi rangaistusalueen viivan tuntumasta pallon kimmokkeen kautta ohi Jesse Östin.

KuPS hallitsi hienokseltaan ottelutapahtumia. HJK:n pelaaminen oli yllättävän passiivista, mutta sekin näytti riittävän helsinkiläisille.

Kun Pyry Soiri laukoi rangaistusalueen rajalta kakkospallosta HJK:lle tasoituksen 64. minuutilla, Klubin kannattajat alkoivat juhlia jo mestaruutta. KuPS meni kuitenkin uudelleen johtoon neljä minuuttia myöhemmin, kun vaihdosta juuri sisään tullut Seth Saarinen laukoi sivurajaheiton jälkitilanteesta pallon komeasti HJK:n maalin takanurkkaan.

Tätä lähemmäksi KuPS ei päässyt mestaruutta.

Mestaruus oli HJK:n neljäs peräkkäinen ja seurahistorian 33:s. Mestaruus tuli värkkään kauden jälkeen, sillä Klubi vaihtoi heinäkuussa valmentajaa, kun kolme edellistä mestaruutta Klubille tuonut Toni Koskela sai potkut ja hänen tilalleen palkattiin Toni Korkeakunnas.

KTP putoaa, IFK Mariehamn karsii Gnistania vastaan

Veikkausliigan viimeinen kierros ratkaisi myös muita merkittäviä asioita.

IFK Mariehamn kävi hakemassa Tucon kahdella maalilla 2-0-voiton KTP:stä Kotkasta. Tappio pudotti KTP:n Ykkösliigaan. IFK pääsee karsimaan sarjapaikasta Ykkösen Gnistanin kanssa.

Gnistanin pääsy liigakarsintaan varmistui dramaattisten vaiheiden jälkeen. SJK Akatemia johti Eemeli Honkolan kahdella maalilla 2-1, mutta Kasperi Liikonen tasoitti ottelun 95 minuutin pelin.

Jatkoajalla Momodou Sarr siirsi Gnistanin ensin 3-2-johtoon ja Maximo Tolonen ratkaisi ottelun lopullisesti isännille 118 minuutin pelin jälkeen.