KuPS on Honkavaaran ja Boströmin johdolla leikkauksista huolimatta vahva mestariehdokas

Jani Honkavaara ja Sixten Boström saivat lauantaina kaulaansa hopeiset mitalit.

JalkapalloVeikkausliiga

KuPS on Honkavaaran ja Boströmin johdolla leikkauksista huolimatta vahva mestariehdokas

Jani Honkavaara ja Sixten Boström tekivät vuoden jatkosopimuksen KuPSin kanssa. Joel Perovuo pitää ratkaisua KuPSin kannalta erinomaisena.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 24.10.2023 | KUVAT Juha Tamminen

KuPS ilmoitti tehneensä vuoden mittaiset jatkosopimukset päävalmentaja Jani Honkavaara ja kakkosvalmentaja Sixten Boströmin kanssa. Joel, tekikö KuPS oikean ratkaisun?

Teki ilman muuta, erinomainen ratkaisu.

Honkavaara on menestynyt käytännössä jokaisessa valmennuspestissään kruununa KuPSissa kaudella 2019 voitettu Suomen mestaruus.

Myös tämä kausi oli vahva työnäyte Honkavaaralta. Hän tuli KuPSin päävalmentajaksi vaikeassa saumassa, kun kautta oli pelattu vasta kolme ottelua ja KuPSilla oli koossa vain yksi piste. Honkavaara nosti kuitenkin KuPSin hiuskarvan päähän mestaruudesta ja jos Joona Veteli olisi ollut ehjä koko kauden ja KuPS olisi saanut pidettyä Urho Nissilän, mestaruutta juhlittaisiin todennäköisesti nyt Kuopiossa eikä Helsingissä.

Boström on kovan luokan kakkosvalmentaja. Hän turhaan jäänyt viime vuosina hieman varjoon julkisuuden valokeiloissa. On totta, että hän pestinsä aikoinaan HJK:ssa kulki mollivoittoisissa merkeissä, mutta pelasin itse tuolloin Boströmin alaisuudessa ja hänestä näki, että hänen osaamisensa ja potentiaalinsa valmentajana olisivat riittäneet parempaankin – aivan, kuten Örebrossa sitä ennen.

Boström on ilman muuta kovan luokan kakkosvalmentaja ja hän tuo varmasti Honkavaaralle muutakin kuin vain hyvää juttuseuraa tai lisäkäsiä tötsien kantamiseen.

KuPSin pääomistaja Ari Lahti ilmoitti, että KuPS leikkaa ensi kaudeksi kulujaan. Mitä KuPSilta voidaan ensi kaudella Honkavaaran ja Boströmin johdolla odottaa?

KuPS lähtee ratkaisemaan uutta tilannetta ja sen mukana tuomia haasteita juuri oikeasta päästä – laadukkaasta valmennuksesta.

Jalkapallokeskustelussa korostuu liiaksi se, että pelaajien osaamista arvioidaan Transfermarktin tai ylipäätään pelaajan nimen kautta, kun oleellista on, mitä käytettävissä olevista pelaajista saada irti.

Hyvässä valmennuksessa pelaajat kehittyvät ja jos heille löydetään oikeanlainen rooli, he voivat nousta yhdessä kaudessa täysin eri luokan pelaajaksi kuin aiemmin. Vastaavasti huonossa valmennuksessa ja huonosti roolitettuna pelaajat voivat taantua.

Hyvän ja huonon valmennuksen ero voi täysin identtisillä materiaaleilla olla kentällä yhtä suuri kuin yöllä ja päivällä. Yön ja päivän väliin jää sitten lukematon määrä erilaisia värisävyjä riippuen siitä, miten tasokasta valmennus on taktisesti, teknisesti, fyysisesti ja kaikilta muiltakin osiltaan.

KuPS on Honkavaaran ja Boströmin johdolla valmennuksellisesti erittäin hyvissä käsissä – ja vaikka kuluja leikattaisiin, uskon silti vahvasti siihen, että KuPS on ensi kaudellakin vakavasti otettava mestariehdokas. Honkavaara ja Boström saavat nyt alleen täyden harjoituskauden ja tilanne on siksi hyvin erilainen kuin tällä kaudella, kun he hyppäsivät kauden jo alettua liikkuvaan junaan.