Sinetöikö Dortmund Graham Potterin lähdön Stamford Bridgeltä?

Jos Chelsealle tulee lähtö Mestarien liigasta, voi lähtö koittaa myös Graham Potterille Chelseasta.

JalkapalloMestarien liiga

Sinetöikö Dortmund Graham Potterin lähdön Stamford Bridgeltä?

Joel Perovuo näkee, että Dortmund on suosikki paperilla vahvempaa mutta kaaoksessa olevaa Chelseaa vastaan.

Joel Perovuo
TEKSTI Joel Perovuo
JULKAISTU 14.2.2023 | KUVAT All Over Press

Mestarien liigan neljännesvälierä: Dortmund–Chelsea

Dortmundin ja Chelsean välinen ottelupari on hyvin mielenkiintoinen ja näiden pelien jälkeen Chelsea saattaa hyvinkin olla jälleen uuden managerin perässä ja Dortmund puolivälierissä.

Dortmundilla on loistava mahdollisuus marssia jatkoon otteluparistaan. Dortmund on pelannut hyvin Qatarin kisojen jälkeen ja aloittanut vuotensa puhtaalla pelillä. Joukkue on voittanut tämän vuoden puolella viisi ottelua putkeen Bundesliigassa ja cupissa kaatui Bochum.

Joukkueessa tehot ovat jakautuneet laajalle ja Ajaxissa suurta maalintekovastuuta kantanut syövästä äskettäin parantunut hyökkääjä Sebastian Haller on vasta palannut kentille. Julian Brandt on ollut viime peleissä hyvässä iskussa, ja Jude Bellingham on jatkanut hyviä otteitaan.

High drama at Champions League – PSG vs Bayern München, Milan vs Tottenham and Dortmund vs Chelsea? Check the odds and play at Mr Green!

Seura-ikoni Marco Reus on ollut paljon loukkaantuneena, mutta pelannut tehokkaasti kentällä ollessaan.

Dortmund on luonut maalitykin puuttumisesta huolimatta hyvin uhkaa vastustajan maalille ja myös viimeistellyt suhteellisen tehokkaasti. Se on pystynyt hiukan vajaan neljän maalin ylisuoritukseen Bundesliigassa maaliodottamaan nähden.

Vastaavasti vastustaja on tehnyt hiukan liikaa maaleja Dortmundin verkkoon. Chelsea on myös vaikeuksistaan huolimatta sen tason joukkue, että Dortmundin on hoidettava puolustusvelvoitteensa täsmällisesti eikä sillä ole varaa pelata liian korkeilla riskitasoilla.

Dortmund on puolustanut heikohkosti kulmapotkuja, eikä sillä ole liikaa nopeutta puolustuslinjassaan, varsinkaan Mats Hummelsin pelatessa. Avoimen pallon tilanteissa Dortmundin puolustuslinjan on tiputtava nopeammin yhdessä.

Sekava Chelsea Dortmund-ottelupariin

Chelsean tilanne tiedetään. Stamford Bridgellä on menossa jälleen kerran välivuosi ja tammikuun siirtoikkunassa joukkue tuntui olevan vähän jokaisen futiskengät omistavan henkilön perässä. Rahaa paloi ja manageri Graham Potterin menestyspaineet ja -odotukset vain kasvoivat entisestään.

Chelsea on ollut jo pitkään pelillisessä kaaoksessa, eikä Potter oikein tunnu saavan rauhaa ajaa ajatuksiaan kentälle. Potter on toki myös valmentajauransa kovimmassa paikassa, mikä vaikuttaa tilanteeseen. Dortmund-otteluihin mentäessä on hyvin vaikea ennakoida, millainen Chelsea kentälle juoksee. Kaiken karusellin lisäksi myös avainpelaajien poissaolot painavat joukkueen niskassa.

Nyt lukuisat isolla rahalla saapuneet uudet pelaajat heitetään ratkomaan joukkueen ongelmia ja lopputulos tuskin on tällä aikataululla hyvä. Chelsea on pelannut kolme tasapelia putkeen, jossa se on pystynyt heikompia vastaan hyvään pallonhallinnan määrään, mutta ilman riittävää uhkaa. Liverpoolia vastaan Chelsea oli jopa hiukan edellä kenttätapahtumissa. Se kertoo enemmän Liverpoolin nykytilasta, kuin Chelsean hyvyydestä.

Arvio

Paperilla Chelsea on suosikki, mutta seurojen tilanteet ovat kuin yö ja päivä. Chelsealla on kriisistään huolimatta otteluparissa vain hävittävää ja Potterin asema alkaa olla oikeasti uhattuna, mikäli Blues lähtee laulukuoroon. Joukkue lähtee sekavasta tilanteesta ottelupariin ja joukkueen yhtenäisyyttä ja ammattimaisuutta testataan isosti. Tähän saakka sitä ei liikaa ole näkynyt.

Oikeasti suosikkina neljännesvälierään lähtevä Dortmund pääsee positiivisesta tilanteesta ottelupariin ja mikäli joukkuetta ei ole vallannut liiallinen hyvänolontunne, menee se myös tästä jatkoon.