Urho Nissilän sopimus palvelee häntä itseään loistavasti, mutta KuPSia vähemmän hehkeästi

Urho Nissilä tekee paluun keltamustaan.

JalkapalloVeikkausliiga

Urho Nissilän sopimus palvelee häntä itseään loistavasti, mutta KuPSia vähemmän hehkeästi

Joel Perovuo näkee KuPSin Urho Nissilälle turvallisena ympäristönä pelikuntoon palaamisessa. KuPS joutui tekemään hänen kanssaan kuitenkin myönnytyksiä.

Eetu Pennanen
TEKSTI Eetu Pennanen
@eetupennanen
JULKAISTU 27.3.2023 | KUVAT All Over Press

Urho Nissilä palaa KuPSiin neljän kuukauden pätkäsopimuksella. Joel, miten tähän siirtoon päädyttiin?

Kävin Nissilän tilannetta läpi aiemmin talvella, kun tuli tieto, että hän lähtee Etelä-Koreasta pois. Siinä mielessä siirto oli odotettu, kun ottaa huomioon hänen pidemmän poissaolonsa loukkaantumisen takia.

Nyt Nissilä pääsee hyvään turvalliseen paikkaan pelaamaan kevääksi ja alkukesäksi. Verkot olivat uskoakseni varmasti vesillä ulkomaille, mutta mitään sellaista mihin Nissilä olisi halunnut tarttua, ei ollut pöydällä.

Tärkeintä Nissilälle olisi päästä takaisin pelikuntoon. Turvallisinta se on tehdä Kuopiossa.

Itse spekuloin aiemmin sillä, että nähtäisiinkö Nissilä HJK:n paidassa. Se olisi voinut olla jopa pidemmän tähtäimen ratkaisu. Tekemällä pidemmän sopimuksen Nissilä olisi voinut hakea Helsingistä nosteen uralleen.

Toisaalta siinäkin mielessä KuPS on Nissilän kannalta paras ratkaisu, että pätkäsopimuksen sorvaamisen myötä se mahdollistaa siirron eteenpäin ilmaiseksi myös kesän siirtoikkunassa.

Otitkin esiin tuon sopimuksen pätkäluontoisuuden pelaajan kannalta. Mitä mieltä olet siitä KuPSin kannalta?

KuPSilta tämä on varsin avokätinen ja pelaajan parasta ajatteleva sopimus. Seura antaa nyt pelaajalle mahdollisuuden tulla laittamaan itsensä kuntoon, toki samalla auttaen joukkuetta.

KuPSin kannalta tämä ei ihan yhtä hehkeä sopimus olekaan kuin Nissilän kannalta. Olisi ollut aivan eri asia, jos Nissilä olisi tehnyt koko kauden kattavan sopimuksen seuran kanssa ja esimerkiksi vaikkapa option seuraavasta kaudesta.

Se olisi mahdollistanut vielä Nissilälle ilmaisen siirtomahdollisuuden talven ikkunassa, mutta hän olisi ollut KuPSin apuna kuitenkin todennäköisesti koko kauden ajan.

Miksi KuPS sitten päätyi tällaiseen ratkaisuun?

Taloudellisesta näkökulmasta KuPS varmasti säästi merkittäviäkin summia rahaa. Olihan mediassa huhua, että Nissilällä olisi melko reipaskin palkkapyyntö KuPSille.

Epäilen, että pätkäsopimuksella KuPS sai ruuvattua kuukausipalkkaa alaspäin. Tietysti on myös niin, että sopimuksen keston ollessa näin lyhyt tulee siitäkin itsessään merkittävä taloudellinen säästö KuPSille verrattuna koko kauden sopimukseen.

Talous on kuitenkin ainakin minulle aina urheilusta puhuttaessa melko viimesijainen asia. Ja kuten sanottua, urheilullisesti tämä sopimus ei KuPSin kannalta ole se kaikkein hehkein.