Lajilegendan paluu on suuri voitto kiteeläiselle ja samalla koko pesäpallolle

Jesse Eskelinen ja muut Kiteen pelaajat saavat itselleen erinomaisen mentorin, kun Pasi Pirinen liittyy Kiteen valmennustiimiin.

PesäpalloViistopolkumies

Lajilegendan paluu on suuri voitto kiteeläiselle ja samalla koko pesäpallolle

Pasi Pirinen on viimeinenkin vastannut oveensa koputtajille ja liittyy Kiteen valmennustiimiin. Se on voitto Kiteelle ja pesäpallolle.

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 14.10.2021 | KUVAT Elmeri Elo / All Over Press

Kiteen Pallo julkisti torstaina mielenkiintoisen uutisen. Se kertoi Kiteellä 23 kautta pelanneen Pasi Pirisen liittymisestä seuran valmennustiimiin lajivalmentajaksi.

Pirisen paluu näyttämölle on suuri voitto kiteeläiselle pesäpallolle kahdesta syystä.

Pirinen on yksi kaikkien aikojen pesäpalloilijoista ja yksi kaikkien aikojen parhaista, ellei peräti paras, polttolinjan pelaaja. Sisällä Pirinen oli Kiteen pelintekemisen kulmakivi. Hän hallitsi kaikki vaihtolyönnit pompusta alkaen.

Parhaat kertoimet kaikkeen urheiluun Expektiltä! Tästä kyytiin!

Pirinen voitti urallaan kolme Suomen mestaruutta ja valittiin kahdesti Vuoden pesäpalloilijaksi. Hän oli myös yksi keskeisiä aivoja, kun Kiteen Pallon kurssia, valmennusta ja itse asiassa koko joukkuetta uudistettiin radikaalilla tavalla syksyllä 1996. Tuo syksyn 1996 palatsivallankumous loi pohjan Kiteen suurille menestysvuosille ja kolmelle Suomen mestaruudelle.

Vaikka pesäpallo on muuttunut ja kehittynyt pelinä ja lajina, Pirisellä on edelleen raskaansarjan lajituntemus niin pelistä kuin siitä, millaisia taitoja peli vaatii pelaajilta ja miten niitä heille opetetaan. On väistämätöntä, että Kitee hyötyy tästä osaamisesta saman tien.

Pirinen oli peliurallaan joukkueen kapteeni ja johtava pelaaja myös henkisesti. Hän tuo yhdessä toisen opettajan ja toisen Kiteen menestysvuosien valmennuksellisen avaintekijän, fysiikkavalmentaja Jukka Pennasen kanssa Kiteen nuoreen ryhmään myös vanhemman miehen valtiomiesmäistä viisautta. Kiteellä on äärimmäisen lahjakas nuori joukkue, ja on tärkeää, että nuorten miesten päät pysyvät oikeassa asennossa, jos he aikovat nostaa Kiteen taistelemaan tulevaisuudessa jopa mitaleista ja itsensä pesäpallon taivaan huipulle.

***

Toinen merkittävä asia Pirisen paluussa on se, että hänen pesäpalloilullinen osaamisensa ja ymmärryksensä saadaan jälleen pesäpallon käyttöön.

Pirinen olisi heittämällä voinut oman peliuransa jälkeen jatkaa pesäpallon parissa valmentajana tai pelinjohtajana. Pirisen oveen koputettiin asian tiimoilta lukemattomia kertoja, mutta hän ei löytänyt sellaista motivaatiota, että olisi koputuksiin vastannut. Pirinen oli pikemminkin kiinnostunut juniorijääkiekosta – tosin hyvästä syystä, sillä toinen Pirisen pojista, Jan, oli lupaava junioripelaaja.

Muista myös Tapio Suomisen live tietovisailu torstaisin kello 19.30 – ja muuta tieto rahaksi!

Jokaisella ihmisellä on oikeus päättää suhteestaan pesäpalloon, mutta pesäpallon kannalta jokaisen Pirisen ja hänellä olevan tietotaidon menettäminen on aina tappio.

Siksi Pirisen paluu pesäpalloon ei ole voitto vain Kiteelle, vaan koko pesäpallolle.