Legendaarinen kansanvillitsijä nakertaa nyt Sergio Perezin selkänahkaa

Daniel Ricciardo toi AlphaTaurin maaliin Unkarissa sijalla 13.

Formula 1

Legendaarinen kansanvillitsijä nakertaa nyt Sergio Perezin selkänahkaa

Voisiko Danile Ricciardo korvata Sergio Perezin Red Bullilla. Erkki Mustakarin mukaan kaikki on formula ykkösissä mahdollista.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 24.7.2023 | KUVAT All Over Press

Daniel Ricciardo teki Unkarissa paluun F1-auton rattiin. Ensimmäinen kisa kahdeksan kuukauden tauon jälkeen fyysisesti paljon vaativalla radalla toi 13:nnen sijan.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari antaa Ricciardolle esityksestä puhtaat paperit.

”On iso haaste fyysisesti ja henkisesti palata F1-auton rattiin – ja varsinkin kesken kauden. Unkarin kisan alun mälli ei tehnyt kisasta aussille ainakaan helpompaa. Hän oli kisassa lopulta 13:s, voitti tallikaverinsa, eikä tehnyt tyhmiä virheitä, joten se on ihan hyvä suoritus”, Mustakari vetää yhteen.

Ricciardon uskotaan havittelevan jälleen paikkaa Red Bullilla, jos talli päättää siirtää Sergio Perezin sivuun.

”Formula ykköset ovat raadollinen maailma. Perez on voittanut tällä kaudella yhden kisan, ollut podiumilla kuudesti ja hän on MM-pisteissä Max Verstappenin jälkeen kakkosena. Silti kaikki jauhavat vain sitä, pitäisikö Perez erottaa ja kuka hänen tilalleen  kannattaisi palkata. Tässä pelissä uusin muuttuja on Ricciardo, joka on aina ollut suosittu kuljettaja kannattajien keskuudessa.”

”Ricciardon tulo kesken kauden AlphaTaurille on lisännyt entisestään hiiliä Perezin päällä ja meksikolainen on saanut aikamoista höykytystä somessa ja medioissa. Perez näytti Hungaroringillä, että hän on edelleen rattimies. Perezille sopivat hitaammat radat. Mielenkiintoista nähdä miten hän pärjää Spassa.”

”Jos Ricciardo haluaa F1-paikan ensi kaudeksi, täytyy näyttöjä tietysti antaa. Hän on Valtteri Bottaksen tavoin hyvin kokenut kuski, joten tietotaidollakin on arvonsa.”

”Voisiko hän päästä takaisin Red Bullille? Mene ja tiedä. Formula ykköset eivät ole vain raadollinen maailma, vaan yhtä lailla myös arvaamaton maailma, jossa kaikki on mahdollista”, Mustakari sanoo.