Leijonat taipui Ruotsille voittolaukauksilla turnauksen parhaasta pelistä huolimatta

Mikko Rantanen oli yksi Suomen parhaista pelaajista Ruotsia vastaan.

Jääkiekon MM2023Leijonat

Ruotsi otti Suomesta niukan 2-1-voiton voittolaukauskisan jälkeen alkusarjan kolmannessa ottelussa maanantaina.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 15.5.2023 | KUVAT All Over Press

Suomi pelasi tappiosta huolimatta turnauksen parhaan ottelunsa. Leijonat hallitsi varsinaista ottelua lukuun ottamatta toisen erän loppua, jolloin Ruotsilla oli paras jaksonsa. Sen aikana Ruotsi siirtyi myös ottelussa johtoon, kun Oscar Lindberg ampui sivuttaisyötön jälkeen kiekon ohi Emil Larmin. Ottelua oli pelattu maalin syntyhetkellä 37.17.

Suomi ajoi kolmannessa erässä kiivaasti Ruotsia takaa. Takaa-ajon palkittiin vajaan seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun Harri Pesonen ja Kasperi Kapanen juonivat tekopaikan Juho Lammikolle. Ruotsin maalivahti Lars Johansson torjui Lammikon ensimmäinen yrityksen, mutta Lammikko pisti toisen yrittämisellään kiekon Johanssonin varusteiden kautta maaliin. Lammikon laukaus lähti päätyviivan takaa.

Jatkoajalla Leijonat kokivat piinaavia hetkiä, kun Joel Armia otti kahden minuutin jäähyn ja Ruotsi pääsi hakemaan ratkaisua yhden miehen ylivoimalla 4-3.

Voittolaukaus kisassa Suomen viidestä ensimmäisestä laukojasta onnistuivat Antti Oksasen, Mikko Rantanen ja Armia. Kapanen ja Teemu Hartikainen epäonnistuivat sen sijaan omissa laukauksissaan. Voittolaukauskisa ratkesi, kun Oksanen ampui kuudentena laukojana kiekon tolppaan. Lucas Raymond oli ennen Oksasta onnistunut Ruotsin kuudentena laukojana, joten se oli sitten siinä.

Päävalmentajana Jukka Jalonen harmitteli C Moren haastattelussa etenkin hukattuja ylivoimia. Suomi pääsi pelaamaan ottelussa ylivoimalla kolmesti, muttei pystynyt ohittamaan Johanssonia. Suomi sai ottelun varsinaisella peliajalla yhden kaksiminuuttisen ja jatkoajalla toisen.

Suomi voitti ottelussa laukaukset 28-25.