Liigan urheilujohtajan kohuvalinnasta uutta tietoa – hakijoissa oli kokeneita huippuvalmentajia

Jussi Markkanen valittiin Liigan urheilujohtajaksi toukokuun lopussa. Valinta on herättänyt kummastusta kiekkopiireissä.

JääkiekkoLiiga

Liigan urheilujohtajan kohuvalinnasta uutta tietoa – hakijoissa oli kokeneita huippuvalmentajia

Jussi Markkanen ohitti kohua herättäneessä Liigan urheilujohtajan valinnassa useita kokeneita huippuvalmentajia ja kovan luokan kiekkotekijöitä.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 14.6.2023 | KUVAT All Over Press

Liigan urheilujohtajan palkkaamisesta on paljastunut uusia ja yllättäviä käänteitä.

ElmoTV:n tietojen mukaan tehtävää hakivat muun muassa Karri Kivi, Jyrki Aho, Tuomas Tuokkola ja Mika Toivola.

Kivi on voittanut valmentajana Suomen mestaruuden Ässissä ja maailmanmestaruuden Nuorten Leijonien päävalmentajana. Tuokkola ja Ahokas ovat meritoituneita liigavalmentajia ja Toivola, joka aiemmin toimi itsekin Liiga-valmentajana, on voittanut urheilujohtajana Suomen mestaruudet Ässissä ja HPK:ssä.

Hakijoiden joukko oli kirjava, sillä ElmoTV:n tietojen mukaan paikkaa muun muassa haki selostajana paremmin tunnettu Antti Mäkinen.

Liiga ei ole julkistanut hakijoita, mutta ElmoTV on saanut vahvistuksen hakijoiden henkilöllisyydestä useista lähteistä.

Tehtävään valittiin lopulta SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen. Monet tahot ovat arvostelleet Markkasen valintaa juuri sillä perusteella, että tehtävään olisi ollut tarjolla selvästi ansioituneempia hakijoita.

Lisäksi Markkanen ei alun perin hakenut lainkaan tehtävään, kunnes Liigan puolelta häntä pyydettiin hakemaan tehtävää. Myös tämä on aiheuttanut jääkiekkopiireissä hämmennystä.

Lue myös: Jääkiekkoliiton ja Liigan valinnoista noussut murskakritiikki ulottuu myös Jukka Jaloseen