Max Verstappenin ja Red Bullin ylivaltaa ei uhkaa mikään ainakaan ennen vuotta 2026

Max Verstappen päätti kautensa ottamalla Abu Dhabissa jo kauden 19. GP-voittonsa.

Formula 1

Max Verstappenin ja Red Bullin ylivaltaa ei uhkaa mikään ainakaan ennen vuotta 2026

Max Verstappen otti jo kauden 19. voittonsa vuoden päätöskisassa Abu Dhabissa. Ja sama tanssi tulee jatkumaa, ennakoi Erkki Mustakari.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 26.11.2023 | KUVAT Red Bull Content Pool

Red Bullin tähtikuski Max Verstappen päätti F1-kauden samoin kuin sen aloitti – voittoon.  Verstappen otti Abu Dhabissa käsittämättömän kauden 19:nnen GP-voittonsa ja varmisti samalla, että on myös kurvannut yli 1000 kierrosta johdossa F1-kisoissa.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakarin mukaan Red Bullin ja Verstappenin koko kauden kestänyt ylivoima muodostui uskomattomasta kombosta.

”Red Bull on varikon paras ja vahvin auto, ja sen puikoissa on käsittämättömän lahjakas kuljettaja”, Mustakari muistuttaa.

Adrian Neweyn luomat autot ovat sopineet Verstappenille ja hän osaa ottaa niistä parhaan irti. Hän on myös systemaattinen ja keskittynyt kuski, joka osaa saumattomasti jatkaa siitä, mihin edellisessä jäi.”

”Verstappenin tie huipulle ei ole ollut helppo. Olkapäitä on vuosia hinkannut raskaasti isä Josin maine ja myös tämän käytös niin varikolla kuin sen ulkopuolella oman ja pojan uran aikana. Nyt Max on kuitenkin noussut omaan kastiinsa, eikä kukaan enää ajattele hänen tekemisiään isän kautta.”

”Maxin ei kuitenkaan ole helppo luonne ja tälläkin kaudella kuulimme tiimiradiossa hämmentävää äksyilyä muutamaankin otteeseen. Las Vegasin viikonlopun aikana hän kuitenkin selitti upeasti, mitä F1-kilvanajo hänelle merkitsee. Max on moottorimies henkeen ja vereen. Häntä eivät sirkushuvit sytytä, vaan intohimo lajiin tulee F1-perusasioista – kilvanajosta, autosta, mekaniikasta ja kaikista niihin liittyvistä asioista.”

Verstappenin yhden kauden osakilpailuvoittojen määrä tuntuu nyt täysin ohittamattomalta.

”Ennätykset ovat rikottaviksi, kuten olemme jo esimerkiksi Michael Schumacherin mestaruuksien kohdalla aikaa sitten huomanneet, mutta kyllähän 19 on käsittämätön määrä voittoja. Nykypäivänä ajetaan kuitenkin niin paljon kisoja, että tällainen on mahdollista. Ennen koko kausi muodostui jostain 16 osakilpailusta. Takavuosien kuskit pyörittelevät lähinnä päätään nykykuskien kisasumaa ja urakkaa pohtiessaan.”

”Red Bull saattaa pystyä tällaiseen dominointiin vielä parin kauden aikana, mutta moottorisäännön muutos 2026 tuo tallin sitten taas uuden ja mielenkiintoisen haasteen eteen ja se Neweyn ja Verstappenin ryhmineen täytyy sitten ostata taas ratkoa”, Mustakari ennakoi.