Maisemasta palanneella Valtteri Bottaksella on Brasiliassa kaksi hyvää ponnahduslautaa

Valtteri Bottas oli Brasilian GP:n varikolla hyväntuulisena. Katsotaan, miten leveäksi jymy ehtii vielä viikonloppuna levitä.

Formula 1

Maisemasta palanneella Valtteri Bottaksella on Brasiliassa kaksi hyvää ponnahduslautaa

Valtteri Bottaksella on kaksi hyvää pohjakorttia Brasilian GP:ssä. Viime kauden loistava kisa ja Meksikossa pitkän tovin jälkeen taskuun ropissut pistesija.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 11.11.2022 | KUVAT All Over Press

Valtteri Bottas ajoi viime kaudella Mercedeksellä Brasilian GP:n paalupaikan ja tuli itse kisassa kolmanneksi. Siitä tuntuu olevan jo valovuosi. Nyt suomalaiskuskilla on alla Alfa Romeo ja edes pelkkien jämä-MM-pisteiden saavuttaminen on ollut viime aikoina hankalaa.

F1-asiantuntija Erkki Mustakari uskoo kuitenkin Bottaksen mahdollisuuksiin Brasiliassa.

”Bottaksen vauhti Meksikossa oli jo parempaa ja lopulta irtosi tilille myös yksi MM-piste. Myös Brasiliassa on mahdollisuuksia ihan ok kisaan. Viime vuoden tulokset tuovat varmasti myös rohkeutta ja uskoa radalle”, Mustakari näkee.

Alfa Romeo taistelee yhä valmistajien sarjan pisteistä. Alfa on sijalla kuusi ja Aston Martin on vain neljän pinnan päässä seitsemäntenä.

”Tämä tarkoittaa isoa tukkua dollareita, joten näillä talleilla todella riittää kisattavaa.”

Tässä vaiheessa kautta päivityksiä ei enää tehdä. Jos autossa jotain hajoaa, käytetään aiempia osia.

”Osien kestäminen on nyt iso juttu. Bottas huomautti Meksikossa lisäksi siitä, että on hämmästyttävää, miten pienillä osilla autosta saa tehtyä ajettavamman. Alfa haluaa lisää valmistajien pisteitä niin kiivaasti, että viilailua varmasti tehdään suurennuslasilla.”

”Myös renkaiden merkitys pitää muistaa. Rengastaktiikassa onnistuminen kuivan sään kisassa on todella avainasioita. Bottas avasi meille kisan jälkeen Meksikossa tämänkin asian. Siellä menestystä olisi ollut mahdollisesti tarjolla enemmän, jos kovissa renkaissa olisi lämpötilat pystytty pitämään paremmin sopivina.”

Bottas hakee Brasiliassa taas sijaa kymmenen parhaan joukossa.

”Voittajasuosikki on ehdottomasti kauden mestari Max Verstappen. Red Bullin pakettia on tällä hetkellä vaikeaa voittaa, jos ulkoiset tekijät, kuten sää, tai tekniset asiat eivät töki.”