Manse PP on kaappaamassa ensi kaudeksi Kiteen Pallon tähtipelaajan

Hannes Pekkisen tie on viemässä kohti Tamperetta.

Pesäpallo

Manse PP on kaappaamassa ensi kaudeksi Kiteen Pallon tähtipelaajan

Manse PP on tekemässä yhden kesän kovimmista hankinnoista ensi kauden joukkueeseensa nappaamalla Kiteen Pallon Hannes Pekkisen.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 11.7.2022 | KUVAT All Over Press

Manse PP on tekemässä ensi kaudeksi kovan luokan kaappauksen Kiteen Pallosta. ElmoTV:n tietojen mukaan Manseen on siirtymässä Kiteen Pallon tähtipelaaja Hannes Pekkinen.

Pekkinen on Kiteen Pallon oma kasvatti ja hän debytoi Superpesiksessä jo 15-vuotiaana kaudella 2014. Pekkinen on pelannut koko uransa Kiteellä lukuun ottamatta kautta 2018, jolloin hän pelasi Joensuun Mailan Suomen mestaruuden voittaneessa joukkueessa.

23-vuotias Pekkinen on pelannut tällä kaudella 17 ottelua ja lyönyt niissä 13 juoksua ja 103 kärkilyöntiä 44,66 prosentin tehoilla. Kaikkiaan Pekkinen on pelannut urallaan 213 ottelua Superin runkosarjassa ja 23 ottelua pudotuspeleissä.

Vimpeli vs Hyvinkää or Kansas vs Detroit? Pesäpallo or baseball? Play now at LeoVegas!

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman sanoo ymmärtävänsä Pekkisen mahdollista siirtoa Tampereelle niin Mansen kuin Pekkisenkin kannalta.

”Mansen on vahvistettava joukkuetta ensi kaudeksi pysyäkseen Vimpelin ja Kouvolan kyydissä mukana. Tuomas Jussila on korvattava joka tapauksessa, mutta sen lisäksi etukentälle kesken viime kauden hankittu Severi Tikkakoski on ollut pettymys ja Tomi Lehtonen on vasta kypsymässä Mansen tasoiseksi pelaajaksi”, Arffman sanoo.

”Tässä mielessä Pekkinen sopisi Mansen pakettiin todella hyvin. Hän on yksi Superin parhaista etumiehistä vaihtotilanteissa ja takatilanteissa hän voisi ottaa Jussilan paikan syvimmässä pussissa, vaikkei olekaan Jussilan tasoinen sen paikan pelaaja. Sisällä Pekkinen vahvistaisi ennen muuta numerolla lyövää kotiutusosastoa, jota Mansen pitääkin vahvistaa.”

”Mansen kulmakivenä viime ja tällä kaudella on ollut neljän kivikovan pelaajan – Jussilan, Juha Puhtimäen, Henri Puputin ja Juuso Myllyniemen – muodostama ydin ja Pekkisestä kaavaillaan ilman muuta neljättä ydinpelaajaa Jussilan paikalle. Täksi kaudeksi hankittu Perttu Ruuska on viides Mansen ydinpelaaja, mutta hänen roolinsa on rajoittunut tällä kaudella vain sisäpeliin.”

”Vaikka Pekkinen ei olekaan pelannut tällä kaudella sisällä mitään huippukautta, hän on ollut viimeiset vuodet Kiteen johtava pelaaja, jonka ympärille koko joukkue on rakennettu. Hänen lähtönsä on ilman muuta Kiteelle takaisku.”

Pekkisen lähdössä Kiteeltä Arffman näkee laajemman yhteyden.

”Pesäpallossa on ollut pitkään sellainen jakolinja, että on olemassa seuroja, jotka saavat parhaat pelaajat, ja seuroja, jotka menettävät parhaat pelaajansa näille seuroille. Kiteeltäkin virta on vienyt 80- ja 90-luvuilta lähtien Kari Tapasesta, Jukka Holttisesta ja Vesa Varosesta alkaen parhaita pelaajia suurempiin seuroihin. Kysymys ei ole ollut pelkästään rahasta, vaan siitä, missä pelaajat ovat uskoneet kehittyvänsä parhaimmin ja missä he ovat uskoneet taistelevansa mitaleista ja jopa Suomen mestaruuksista.”

”Kitee on aina ollut muita seuroja syöttävä seura. Oikeastaan ainoa poikkeus oli 90-luvun loppu, jolloin erittäin lahjakas ja valtaosin vielä kiteeläinen pelaajasukupolvi saatiin pidettyä Kiteellä ja Kitee nousi 2000-luvun taitteessa menestyvimmäksi seuraksi Sotkamon rinnalle.”

”Kiteellä on ollut nyt käynnissä uusi menestysprojekti, mutta selkeästi Pekkisen kaltaiset pelaajat ovat alkaneet pohtia, voiko Kitee sittenkään nousta sille tasolle, jossa varsinkin Manse, Kouvola ja Vimpeli pelaavat. Tässä mielessä Pekkisen ratkaisun voi ymmärtää.”

”Kiteelle tämä asettaa tietenkin uuden haasteen, mutten epäile, etteikö Kitee saisi ensi kaudeksikin jalkeille kilpailukykyisen joukkueen”, Arffman sanoo.