Manse PP on kaappamassa Jussilan ja Puhtimäen lisäksi kaksi Joensuun runkopelaajaa

Lauri Kivinen pelaa Elmon tietojen mukaan ensi kaudella Manse PP:ssä.

Pesäpallo

Manse PP on kaappamassa Jussilan ja Puhtimäen lisäksi kaksi Joensuun runkopelaajaa

Manse PP on sotkemassa täysin syksyn siirtomarkkinat. Tamperelaisten haavissa on peräti viisi huippuhankintaa.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 8.9.2020 | KUVAT Petri Saarelainen / All Over Press

Manse PP:n ensi kauden tähtijoukkueesta on tulossa odotettuakin kovempi.

Manse sai jo aiemmin kesällä sovittua Joensuun Mailan lukkarin Juha Puhtimäen ja Kankaanpään Mailan Topias Liljan siirroista Tampereelle.

Elmo-lehden tietojen mukaan Manse on saanut varmistettua myös kaksi muuta elintärkeää hankintaa – Tuomas Jussilan siirron Imatralta ja Lauri Kivisen hankinnan Joensuun Mailasta. Lisäksi neuvottelut Joensuun Mailan Simo Vainikaisen kanssa ovat jo loppusuoralla.

Jussila ja Kivinen neuvottelivat myös Hyvinkään Tahkon kanssa, mutta kaksikko valitsi lopulta Manse PP:n. Vainikaisen siirto tulee täysin puskista, sillä hän siirtyi Joensuuhun vasta viime syksynä Siilinjärven Pesiksestä.

Tampereen tämän kauden joukkueessa tapahtuu liikettä myös toiseen suuntaan. Lukkarina läpimurron tehnyt 18-vuotias Petteri Alanen on Hyvinkään Tahkon kiikarissa ja polttolinjassa hyvän kauden pelannut Jasperi Luoma on palaamassa Kouvolan Pallonlyöjiin.

Elmo-lehden pesäpalloasiantuntijana Pekka Arffman sanoo suoraan, että jos Manse PP saa Puhtimäen, Jussilan, Kivisen, Vainikaisen ja Liljan tasoiset vahvistukset, se on ensi kaudella ilman muuta jopa yksi mestariehdokas.

”En ota kantaa näiden siirtojen todennäköisyyteen, mutta olisihan Manse näillä hankinnoilla ainakin paperille mitali- ja jopa mestaritason joukkue. Sisällä Manse saisi rakennettua Sotkamon tasoisen kärjen ja ykkösnyrkin Vainikaisesta, Juuso Myllyniemestä, Jussilasta, Puhtimäestä, Kivisestä ja lyöjäjokeri Juha Niemestä. Ulkona sillä olisi yksi valtakunnan parhaista lukkareista, Vainikainen ja Joonas Eirola muodostaisivat hyvän etukentän, linjassa Jussila olisi etulukija, Myllyniemi takalukija ja takakenttä pantaisiin Kivisen ja Liljan hankintojen myötä kerralla kuntoon – olkoonkin, että Lilja ei ole minun papereissani niin kehuttu kolmoskoppari kuin monet kehuvat.”

”Hankinnoissa pistää silmään niiden rajuuden lisäksi se, että kaikki hankinnat ovat pelillisesti järkeviä ja perusteltuja. Myös siinä, että Puhtimäki, Jussila, Kivinen, Niemi ja Vainikainen ovat entisiä tai nykyisiä Joensuun pelaajia, on oma järkensä. He kaikki ovat Vainikaista lukuun ottamatta pelanneet keskenään yhdessä ja Vainikainenkin on pelannut tämän kauden yhdessä Puhtimäen ja Kivisen kanssa. Lisäksi esimerkiksi Jussila ja Kivinen ovat hyviä kavereita keskenään jo pidemmältä aikaa. Nämä kaikki asiat auttavat joukkueen hitsautumisessa yhteen. Jos kaikki pelaajat tulisivat eri seuroista, joukkueen hioutuminen veisi varmasti pidemmän aikaa.”

”Ja totta kai sekin on plussa, että Puhtimäen, Kivisen ja Vainikaisen hankinnat heikentäisivät yhtä Manse PP:n ensi kauden pääkilpailijoista – olkoonkin, että ymmärtääkseni Joensuussa oltiin siinä moodissa, että Puhtimäestä ja Kivisestä olisi joka tapauksessa luovuttu tämän kauden jälkeen”, Arffman sanoo.

 

 

ElmoElmo on UUDISTUNUT! Toimi nopeasti ja tilaa Elmo edulliseen tarjoushintaan 4 kk 35 e – ja saat jo syyskuun Elmon postilaatikkoosi.

Voit myös ostaa uusimman Elmon digilehden irtonumeron Lehtiluukusta. Tilaajille digilehti kuuluu automaattisesti tilaushintaan.

Ja totta kai Elmo on myös irtonumeromyynnissä läpi Suomen!

 

Uusimmassa Elmossa mm.:

+ Jokereiden toiminnan todellinen logiikka

+ Veikkaus salasi pesäpallon ensimmäisen sopupeliskandaalin

+ Ketkä ovat oikeasti hölmöjä Valko-Venäjä kommenteissa?

+ Urheilukaupunki Kuopio

+ Jesperi Kotkaniemen ihme

+ Mikä mättää Mika Lehkosuolla?

+ Henri Aalto kertoo baletin rakastamisen vaikeudesta

Ja paljon, paljon muuta!