Manse sai Kempeleeltä muistutuksen viime syksyn painajaisestaan

Vaihtajajokeri Lauri Kivinen oli sunnuntaina Mansen paras pelaaja 100-prosentin onnistumisprosenteilla.

Pesäpallo

Manse sai Kempeleeltä muistutuksen viime syksyn painajaisestaan

Manse PP voitti kohmeisella esityksellä Kempeleen Kirin. Pekka Arffmanin mukaan ottelu oli hyvä muistus Manselle.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 31.7.2022 | KUVAT All Over Press

Manse nousi Severi Tikkakosken läpilyönnillä 2-0 (3-0, 3-2) -voittoon Kempeleestä. Pekka, mikä oli tämän ottelun viesti?

Viesti oli se, että vaikka eron neljän kärkiseuran ja neljän haastajan välillä onkin odotettua suurempi, näiden kärkiseurojen on oikeasti pelattava näitä haastajia vastaan. On ymmärrettävää, että jokaisessa runkosarjan ottelussa pelaajien asenne ja fyysinen ja henkinen vireystaso eivät ole parhaimmillaan, mutta Kempele antoi silti pienen näpäytyksen Manselle. Se oli todella lähellä varsinkin toisen jakson voittoa, vaikka joukkueelta puuttui elintärkeä Onni Määttä.

En kuitenkaan tekisi tämän ottelun perusteella sen suurempia johtopäätöksi – paitsi sen, että puolivälierissä myös näiden kärkiseurojen on oltava tarkkana ja hereillä heti ensimmäisestä pelistä lähtien. Mansehan sai viime vuonna todella hyvän muistutuksen, että pudotuspeleissä voi sattua mitä tahansa. Imatra yllätti sen juuri ensimmäisessä ottelussa ja johti ottelusarjaa jo 2-0 ja oli neljännessäkin ottelun yhden lyönnin päässä katkaista ottelusarjan – ja tämän IPV teki tulevaa mestarijoukkuetta vastaan.

Et siis nähnyt mitään hälyttävää Mansen pelissä?

En. Totta kai pelissä sattui muutamia ihmeellisyyksiä, kuten esimerkiksi se, että Henri Puputti lähti juoksemaan palottomassa ajossa lyöntinsä jälkeen kunnaria, mutta Teemu Isoketo hakikin lyönnin kopiksi ja tuloksena oli kaksi paloa. Tämä oli juuri sellainen tilanne, jota ei tosi paikassa tapahtuisi.

Muutenkin Manse ratkaisi ottelun oikeastaan kahdella läpilyönnillä. Ensin Perttu Ruuska löi ensimmäisellä jaksolla kahden juoksun arvoisen kunnarin ja sitten Tikkakoski pamautti 1-2-tilanteessa toisen jakson neljännen tasoittavalla takaa läpi ja kenttä rullasi taas kahden juoksun arvoisesti.

Ehkä tärkein asia Mansen kannalta oli tässä ottelussa, että Aku Kettusen hankinta on osoittautumassa jo tätä kautta ajatellen hyväksi vedoksi. Monipuolisena linjan pelaajana Kettunen pelasi tänään poissa olleen Juuso Myllyniemen paikalla kakkosvahtina hyvän ottelun. Myös sisällä hän arvokas lisä kakkoskärkeen

Entä Kempele?

Kempeleellä oli tänään sisällä varsin vaatimaton päivä. Isoketo meni kyllä hyvin kentälle, mutta Määtän paikalla pelanneella Jani Lassilalla ja kolmosena pelanneella Aatu Saastamoisella oli heikko päivä mailassa. Sami Haapakoski ja kolme Korhosta tekivät sen minkä voivat, mutta eihän neljä kolmostilannetta koko ottelussa oli varsinaisesti mairitteleva lukema.

Ulkona Kempele onnistui sen sijaan paremmin. Itse asiassa varsin hyvin, sillä vaikka Manse saikin tilanteita, Kempele kesti ne kahta läpilyöntiä ja yhtä Ruuskan kotiutusta lukuun ottamatta Mansen paineen.

Tietenkin harvat joukkueet kestävät avainpelaajiensa loukkaantumisia, mutta jos jotkut siunailivat talvella KeKin materiaalin leveyttä, niin todellisuudessa materiaali on kuitenkin melkoisen kapea. Tätä taustaa vastaan ei ole yllättävää, että KeKi vahvistaa joukkuetta ensi kaudeksi.

Kitee voitti Joensuun sunnuntaina 2-0. Nyt viimeinkin taitaa olla selvää, mitkä kahdeksan joukkuetta pelaavat pudotuspeleissä?

Kyllä ja muutenkin asiat alkavat selvitä. Vimpeli on viemässä runkosarjan, mutta kärjessä käydään vielä sijoista 2-4 tasaista taistelua ja tulojärjestys voi olla Mansen, Sotkamon ja Kouvolan kesken mitä tahansa. Haastajaryhmässä tilanne on se, että Hyvinkää tuskin enää putoaa kahdeksanneksi ja Kitee tuskin nousee sijoja 7-8 ylemmäksi. Muuten haastajaryhmässäkin tilanne on auki. Mutta ei mennä asioiden edelle. Runkosarjan kasi on joutumassa puolivälierissä Vimpeliä vastaan, mutta muut puolivälierien otteluparit ovat täysin auki.