Siilinjärvi murskasi Oulun unelmat – mutta myös se joutuu miettimään tulevaisuuttaan

Teemu Kinnunen on yksi pelaaja, jolla olisi ottajia muissakin Superin seuroissa.

Pesäpallo

Siilinjärvi murskasi Oulun unelmat – mutta myös se joutuu miettimään tulevaisuuttaan

Siilinjärvi uusi sarjapaikkansa Superissa ja murskasi samalla Oulun Lipon sydämet. Pekka Arffmanin mukaan molemmilla paikkakunnilla on edessään mietinnän paikka.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 19.9.2021 | KUVAT All Over Press

Oulun Lipon unelma Superin paluusta murskaantui reilun 2000 katsojan silmien edessä, kun Siilinjärvi voitti sen viidennessä ottelussa supervuoron jälkeen 2-1. Pekka, miten iso takaisku tämä on Lipolle?

Onhan tämä iso takaisku, sillä tämä oli jo kolmas kausi, kun Oulussa yritettiin rummut soiden nousta Superiin – ja kausi päättyi jälleen valtavaan pettymykseen.

Tämä vie uskottavuutta Lipon projektilta ja asettaa kyseenalaiseksi myös Lipon nykyisen strategian, jossa nousua on haettu näennäisesti nimekkäillä hankinnoilla. Minusta tässä kohtaa pitäisi varmasti esittää se kysymys, olisiko Oulussa parempi viheltää peli poikki ja laatia pitkän tähtäimen suunnitelma, jonka ytimessä olisivat nimenomaan Lipon omat juniorit. Lipon nykyisessä joukkueessa on hyviä ja lupaavia Lipon omia kasvatteja ja lisää on tulossa. Minusta tämä tie, että hankitaan sellaisia pelaajia, jotka eivät Superista pelipaikkaa saa, on kuljettu loppuun. Eivät vaan tuli ja liike riitä.

Lipon jääminen Ykköspesikseen kertoo myös siitä, että Superin ja Ykköspesiksen tasoero on sen verran suuri, että sieltä ei vain noin vain nousta. SiiPe oli kuitenkin selvästi Superin heikoimpia joukkueita, mutta senkin kokemus Superista riitti siihen, että se pystyi kääntämään tiukassa paikassa marginaalit edukseen. Toki niukasti, mutta pystyi kuitenkin.

Onko Lipon jääminen edelleen Ykköspesikseen tappio pesäpallolle?

Se on minusta toissijainen kysymys, sillä urheilu kumartaa tuloksia – ja hyvä niin. Toki olisihan se pesäpallolle iso asia, jos Lippo saisi ruuvattua toimintansa sille tasolle, että se nousisi Superperikseen pelaamalla. Sunnuntainakin Raksilassa oli yli 2000 katsojaa. Se on kova luku, sillä yli 2000 katsojan rajan ovat tällä kaudella päässeet vain Superin huippuseurat. Toki koronarajoitukset ovat rajoittaneet menoa tälläkin kaudella, mutta tuo Lipon katsojamäärä on joka tapauksessa hurja lukema.

Entä sitten Siilinjärven kohtalo. SiiPessä on jälleen tänäkin kesänä pohdittu, onko Superpesis se oikea taso SiiPelle – varsinkin nyt, jos ja kun joukkue mitä ilmeisemmin menettää useita runkopelaajia?

Tässä kannattaa olla nyt rauhassa ja katsoa ensin faktoja. Ensimmäinen ja ainoa fakta tällä hetkellä on, että SiiPellä on ensi kaudeksi paikka Superissa. Sen se sunnuntaina varmisti.

Seuraava kysymys on se, millaisen joukkueen SiiPe saisi ensi kaudeksi. On totta, että monet Superin seurat ovat neuvotelleet kesän ja syksyn aikana Teemu Kinnusesta, Samu Vainikaisesta ja Ville Lantiaisesta alkaen monien SiiPen avainpelaajien kanssa, mutta vaikka joukkueesta lähtisikin pelaajia, niiden tilalle on mahdollista hankkia uusia pelaajia – joko hankkimalla heidät pysyvillä sopimuksilla tai vuokraamalla heidät. Ja kun sen päälle lisätään SiiPen omat juniorit ja joukkueeseen jäävät pelaajat, SiiPellä on edelleen mahdollisuus saada joukkue kasaan, jos he vain itse haluavat.

Päätösvalta SiiPen tulevaisuudesta ja tulevaisuuden ratkaisuista on joka tapauksessa vain SiiPen johdon käsissä, eikä kenenkään muun.