Manse sai viimeinkin verensä kiertämään ja sillä voi olla iso merkitys Sotkamoa vastaan

Taisi mennä turhankin tiukalle, vai mitä Juha?

Pesäpallo

Manse sai viimeinkin verensä kiertämään ja sillä voi olla iso merkitys Sotkamoa vastaan

Manse nousi kahden ottelun sillasta 3-2-voittoon Imatraa vastaan. Viidennessä ottelussa Manse sai Pekka Arffmanin viimeinkin jumiaan auki.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 3.9.2021 | KUVAT All Over Press

Manse PP selvitti viimeisenkin hirttosilmukkansa ja raivasi tiensä Superin välieriin kaatamalla Imatran viidennessä ottelussa Kaupissa 2-0 (6-3, 16-3). Pekka, palattiinko ottelusarjassa viimeinkin arkeen?

Tavallaan palattiin. Jos Mansen leirissä pohdittiin ennen ottelusarjan alkua, millaisia nämä ottelut Imatraa vastaan tulevat olemaan, niin aikalailla tällaiseksi ne varmaan ajateltiin. Tässä viidennessä ottelusarjassa joukkueiden tasoero näkyi ensimmäisen kerran koko ottelun tasolla. Aiemmin se on näkynyt vain yksittäisissä jaksoissa.

Vaikka Imatra hävisi tänään ja romahti toisella jaksolla, niin olihan tämä ottelusarja ja koko kausi IPV:ltä täysin uskomaton ja upea kausi, joka osoitti sen, että myös näillä haastajajoukkueilla on mahdollisuus pistää nämä itseään suuremmat joukkueet ahtaalla. Tänään Imatralla ei ollut palaa, mutta eilen Mansen leirissä oli varmaan kilin tunteet ennen kuin  Tuomas Jussila tasoitti viimeisenä lyöjänä kotiutuslyöntikisan. Niin lähelle IPV pääsi, mikä oli siltä tajuton suoritus.

Saiko Manse nyt viimeinkin pelinsä ja juminsa auki?

Tässä ottelusarjassa sai, mutta välierissä vastaan tuleva Sotkamo on eri painoluokan joukkue, ja tämän kohutun projektin todellinen osaaminen mitataan silloin erilaisella vaa’alla kuin Imatraa vastaan.

Siinä mielessä tämä viides ottelu ja sen ylivoimainen esitys oli Mansen kannalta varmasti henkisesti suuri asia, että he saivat viimeinkin onnistumisen alle ennen välieriä. Jos peli ei olisi tänäänkään auennut, siellä olisi varmasti pyörinyt päässä kaikenlaiset ajatukset.

Uskon, että Manse tilanne on perjantaisen voiton jälkeen rauhoittunut ja normalisoitunut, ja he voivat lähteä hyvällä itseluottamuksella välieräsarjaan Sotkamoa vastaan. Joukkueen ulkopeli on erittäin hyvässä kuosissa, vaikka IPV saikin tässä ottelusarjassa muutamia läpilyöntejä.

Sisäpelissä on edelleen ongelmana se, saadaanko kärki rullaamaan siten, kun se pitäisi rullata. Perjantaina se rullasi ja se näkyi heti taululla, kun Tuomas Jussila, Henri Puputti, Juha Puhtimäki ja Juha Niemi pääsivät lyömään ukkoja kotiin. Ja katsotaanhan nyt, millainen huimapää tästä yhdestä Kinder-munasta kuoriutuu, kun Severi Tikkakoski pääsee saunaan miesten kanssa. Viisi lyötyä oli Kannuksen pojalta tänään kova temppu.