Manuel Locatelli, olet hieno nuori mies, koska valitsit 10 miljoonan euron sijasta unelmasi!

Manuel Locatelli pelasi kesällä Italian voittoisassa EM-joukkueessa.

46 Denton RoadJalkapallo

Manuel Locatelli, olet hieno nuori mies, koska valitsit 10 miljoonan euron sijasta unelmasi!

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 20.8.2021 | KUVAT All Over Press

 

Manuel Locatelli,

Torino,

Italia.

 

Gentili signori Locatelli,

 

minä tiedän, että tämä huuto ei tavoita sinua koskaan, mutta huudan sen silti, koska minun on pakko huutaa iloni maailmalle.

Olisin toki mielelläni nähnyt sinut tekemässä samanlaisia taikoja Arsenalin keskikentällä kuin mitä teit Italian maajoukkueessa kesän EM-kisoissa. Sitä älykästä liikettäsi ja energiaasi, jolla loit kaaosta ja epäjärjestystä vastustajien puolustuksille – ja niitä maaleja, joilla annoit vauhtia maasi suurelle unelmalle, Euroopan mestaruuden voittamiselle.

Mutta vielä enemmän iloitsen sitä, millaisen ratkaisun sinä teit, kun päätit siirtyä Sassuolosta Arsenalin sijasta Juventukseen.

Jalkapallomaailmassa tehdään siirtoikkunoiden hurjien viikkojen ja kuukausien aikana joka päivä päätöksiä, joissa pelaaja valitsee kahden, kolmen tai kahdenkymmenen seuran väliltä, minne hän siirtyy. Se on tänä päivänä jalkapallon arkea.

Sitä, että valitsit Arsenalin sijasta Juventuksen, voidaan pitää arkisena päätöksenä, mutta päätöksesi takana on jotain, joka palauttaa uskon jalkapalloon. Siihen, että tässä suurten unelmien ja suurten tunteiden maailmassa on sittenkin kysymys muustakin kuin rahasta.

Kun valitsit Juventuksen, valitsit samalla myös sen, miten paljon tulet lähivuosina tienaamaan.

Juventus maksaa italialaismedian arvion mukaan sinulle palkkaa yhdestä kaudesta arviolta 6 miljoonaa euroa. Se on toki valtava summa rahaa, mutta Arsenal olisi ollut valmis maksamaan paljon enemmän. Arviolta jopa 8–9 miljoonaa euroa kaudesta.

Tästä päästään mielenkiintoiseen laskelmaan. Viisi vuotta Juventuksessa tuo sinulle 30 miljoonaa euroa, mutta Arsenalissa olisit ansainnut samana aikana 10–15 miljoonaa euroa enemmän. Samassa ajassa.

Ja tässä on ratkaisusi hienous.

Jalkapallossa rahasta on tullut uusi vallanpitäjä. Liigamestaruuksia ja Mestarien liigaa eivät voita enää parhaat joukkueet, vaan seurat, joilla on rahaa palkata parhaat pelaajat ja parhaat valmentajat. Se, mitä tapahtuu kentällä, on lopulta seurausta siitä, mitä tapahtuu toimistossa tai miten rikkaita seurojen omistajat ovat.

Sinun ratkaisusi todistaa, että jalkapallossa on sittenkin vielä jotain kaunista ja turmeltumatonta.

Olet kertonut, että sinun unelmasi on ollut aina pelata jalkapalloa Juventuksessa. Se ei ole ollut vain unelmasi, vaan olet sanonut, että se unelma ajoi sinut pikkupoikana antamaan kaikkesi sen eteen, että voisit joku päivä toteuttaa unelmasi ja pelata Juventuksessa.

Ja kun se mahdollisuus viimeinkin tulee, valitset mieluummin unelmasi kuin sen, että hankkisit tulevina vuosina 10–15 miljoonaa euroa enemmän pelaamalla jossakin muualla.

Olet tervepäinen 23-vuotias nuori mies.

En voi kuin ihailla tekemääsi ratkaisua. Olit jo EM-kisoissa suosikkini Italian maajoukkueessa, koska näin ylläsi jo punavalkean liivipaidan, mutta tänä päivänä ja jatkossa olet vieläkin suurempi suosikkini.

Ti auguro il meglio per il tuo futuro!

 

Jukka Rönkä