Max Verstappen dominoi nyt MM-sarjaa, mutta legenda hollantilainen öykkäri ei vielä ole

Max Verstappen ajoi perjantaina paalulla Itävallan GP:n varsinaiseen kisaan. Lauantaina vuorossa on sprintti.

Formula 1

Max Verstappen dominoi nyt MM-sarjaa, mutta legenda hollantilainen öykkäri ei vielä ole

Max Verstappen ei nouse yli 400 F1-kisaa paikan päällä nähneen F1-asiantuntija Erkki Mustakarin papereissa vielä lajin legendojen joukkoon.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 1.7.2023

Max Verstappen on voittanut urallaan kaksi F1-maailmanmestaruutta. Nyt hollantilaiskuski johtaa MM-sarjaa 69 pisteen turvin. Monet ovat jo nyt nostaneet 25-vuotiaan Verstappenin lajilegendojen joukkoon.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari ei niin tee, vaan hän vaatii vielä vankempia näyttöjä.

”Ei nuori Verstappen vielä kuulu legendojen joukkoon, vaikka kaksi mestaruutta onkin jo kerättynä”, Mustakari sanoo.

”Mielestäni kaikkein tärkein aisa siinä, että nousee F1-legendaksi, on toisten kuskien kiistaton arvostus ja sitä Verstappenilla ei vielä aukottomasti ole. Hänet mielletään helposti yhä öykkäriksi, vaikka hän onkin tässä vuosien varrella jo piirun rauhoittunut.”

8.00 for Valtteri Bottas to finish in TOP 8 in Austrian GP Sprint Race. Play now at Stake.com!

Suurten kuskien joukkoon nostamisessa vaikuttavat Mustakarin mielestä myös kansalliset näkökulmat.

”Iso osa englantilaisia 70-luvulta lähtien sarjaa seuranneita nostavat yhdeksi suurista aina Jim Clarkin. Ja samalla nuorempi polvi ihmettelee, että mikäs mies tämä Clark on? Argentiinalaiset nostavat legendaksi ehdottomasti Juan Manuel Fangion. Ayrton Sennasta kukaan ei tietysti kiistele hetkeäkään, oli valitsija sitten mitä kansallisuutta hyvänsä.”

”Kansalliset preferenssit ja ikä vaikuttavat tietysti suuresti siihen, kuka suurten kuskien joukkoon tavallisen yleisön mielissä pääsee.”

Verstappenin F1-ura on tähän mennessä 171 kisan mittainen. Seuraavan kisansa hän ajaa F1-tallinsa Red Bullin kotiradalla Itävallan Spielbergissä ensi viikonloppuna.

”Itävallassa ja Hollannissa Verstappen on varmasti jo elävä legenda. Itse nostan hänet ehkä top kymppiin asti tällä hetkellä. Katsotaan sitten neljän mestaruuden jälkeen, josko siirrän hänet lajin kaikkein suurimpien kuskien joukkoon”, Mustakari hörähtää.