Max Verstappen näytti heti, mistä tälläkin kaudella tuulee – ja Valtteri Bottas, mistä ei

Formula 1

Max Verstappen ajoi ylivoimaiseen voittoon F1-kauden avanneessa Bahrainin GP:ssä Sergio Perez varmisti tallin kaksoisvoiton. Valtteri Bottaksen kisa oli superpettymys.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 2.3.2024 | KUVAT Red Bull Content Pool

Red Bullin Max Verstappen ajoi ylivoimaiseen voittoon F1-kauden avausosakilpailussa Bahrainissa. Verstappen johti kisaa paalulta ruutulipulle ja muut radalla saivat katsella lähinnä vain hänen Red Bullinsa takavaloa kaikki 57 kisakierrosta.

Ennen ensimmäisiä varikkopysähdyksiä Verstappen painoi menemään jo yli kahdeksan sekunnin erolla toisena olleeseen Mercedeksen George Russelliin. Ero kasvoi jättimäiseksi kisan edetessä. Toiseksi kisassa tuli lopulta tallikaveri Sergio Perez, mutta  +22.467 sekunnin erolla voittajaan. Red Bullin kauden alku oli kaksoisvoitolla kuitenkin täydellinen.

Jännitystä osakilpailuun toi lähinnä kiivas taistelu toisesta sijasta. Kakkosruudusta matkaan ampaisseella Ferrarin Charles Leclercilla oli isoja ongelmia autonsa jarrujen kanssa ja hän menetti kakkospaikkansa Russellille jo kisan kolmannella kierroksella. Kakkospaikkaa piti kisassa hallussaan Leclercin, Russellin ja Perezin lisäksi myös Ferrarin Carlos Sainz, joka ajoi kisassa kolmanneksi. Hän jäi Verstappenista yli 25 sekuntia.

Leclerc joutui tyytymään neljänteen sijaan sijaan. Hänen Ferrarinsa pelitti paremmin kisan loppukierroksilla ja monacolainen onnistui ilokseen kuittaamaan vielä Russellin, koska tämä lukitsi Mersunsa pyörät kymppimutkassa kierroksella 47.

Jo aika-ajossa vaisusti pärjänneen Sauberin Valtteri Bottaksen kisa lässähti alkuunsa. Hän sai hyvän startin, mutta edellä olleet Haasin Nico Hülkenberg ja Aston Martinin Lance Stroll osuivat hieman toisiinsa alun mutkassa ja Bottas joutui sijaiskärsijäksi. Hän joutui jarruttamaan ja putosi viimeisten joukkoon, eikä Sauberista löytynyt sellaista kisavauhtia, jolla edellä ajavia olisi agressiivisesti poimittu. Lisäksi Bottaksella oli kierroksella 32 tehdyssä varikkopysähdyksessä isoja ongelmia renkaanvaihdossa. Stoppi venyi peräti 52,4 sekuntiin. Hän oli lopulta kisan 19:s eli toiseksi viimeinen. Tallikaveri Zhou Guanyu oli kisan 11:s.

Haas haastaa Sauberia heti kauden alusta. Kisan alussa tyrinyt Hülkenberg oli lopulta 16:s, mutta Kevin Magnussen hätyytteli aikansa kympin sakkia. Lopputuloksissa hän jäi Zhoun taakse ja oli 12:s.