Max Verstappenille on erityisominaisuus, jollainen oli myös Kimi Räikkösellä

Oranssimeri pettyi perjantaina, kun kultapojan perjantai tyssäsi vaihdelaatikko-ongelmiin.

Formula 1

Max Verstappenille on erityisominaisuus, jollainen oli myös Kimi Räikkösellä

Max Verstappenilta huiman menestyksen takaa löytyy monta tekijää. Ainakin yksi niistä on sama kuin KImi Räikkösellä.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 3.9.2022 | KUVAT All Over Press

Max Verstappenin kotikisassa Zandvoortissa alkoi murheellisesti, kun vaihdelaatikossa ilmenneet ongelmat pilasivat hollantilaisen vapaat harjoitukset. Verstappen selvinnee kuitenkin ilman lähtöpaikkarangaistusta, sillä vaihdelaatikkoa ei vaihdettu, vaan sitä ainoastaan korjattiin.

F1-asiantuntija Erkki Mustakarin mukaan yhden perjantain tai edes kisaviikonlopun ongelmat eivät kuitenkaan muuta isoa kuvaa Verstappenin. Formula ykkösiin on saatu uusi sheriffi, joka määrittelee radalla lain ja järjestyksen.

”Joillakin kuljettajilla on kyky havainnoida asioita ympärillään enemmän ja tarkemmin kuin toisilla. Edesmenneen Aki Hintsan mukaan esimerkiksi Kimi Räikkösellä tämä ominaisuus on huipussaan. Väitän, että myös Verstappenilla on tämä ominaisuus ihan tapissa ja hän hyötyy siitä kisoissa”, Mustakari sanoo.

Who will take the pole – and who will the race in Dutch GP? Bet now at Expekt.com!

Verstappen on puolustava mestari, mutta viime kauden viimeisessä kisassa ratkennut mestaruus siunaantui epäselvissä kisaolosuhteissa. Tällä kaudella vauhti on ollut niin ylivoimaista, että kyseltävää ei ole.

”Verstappenille on erityinen ajorohkeus ja myös hänen reaktionsa ovat täydelliset. Lisäksi hän luottaa autoonsa täydellisesti. Hän uskaltaa jättää jarrutukset viimeiseen mahdolliseen hetkeen. Sellaista ei voi tehdä, jos ei luottoa alla jyrisevään kalustoon ole.”

” Verstappenilla on ajettavanaan myös varikon tämän hetken paras auto. Jos joka mutkassa voittaa piirun aikaa, näkyy se lopulta koko kisassa ja MM-pistetilillä merkittävästi.”

F1-autot muuttuivat tälle kaudelle merkittävästi. Red Bull vastasi muutokseen. Mercedes on ollut pettymys. Ferrari on myös noussut nyt kärkikastiin.

”Mustasukkaisimmat kilpakaverit ovat etsineet syitä Red Bullien ylivoimalle melkein kauden alusta asti. Autot muuttuivat tälle kaudelle niin paljon, että eroja on nähty monissa asioissa. Joku onnistuu aina toista paremmin uuden suunnittelussa – ja nyt Red Bull on onnistunut ja Mercedes ei.”