Vimpeli hankki Perttu Ruuskan seuraajaksi lukkarin, joka on kaukana ykköskorista

Teemu Kinnusen ura jatkuu seuraavaksi Vimpelin Vedossa.

Pesäpallo

Vimpeli hankki Perttu Ruuskan seuraajaksi lukkarin, joka on kaukana ykköskorista

Teemu Kinnunen korvaa Perttu Ruuskan Vimpelin Vedon lukkarina ensi kaudella. Pekka Arffman pitää ratkaisua yllättävänä.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 20.9.2021

Vimpelin Veto on hankkinut Manse PP:hen siirtyvän Perttu Ruuskan seuraajaksi yllättävän lukkarivaihtoehdon – Siilinjärven Pesiksen Teemu Kinnusen.

29-vuotias Kinnunen on pelannut valtaosan urastaan Ykköspesiksessä ja Suomensarjassa. Superissa hän pelasi ensimmäisen täyden kauden kesällä 2019 SiiPen noustua edellisenä syksynä Superiin. Kinnunen on pelannut urallaan SiiPen lisäksi myös Puijon Pesiksessä ja Imatran Pallo-Veikoissa.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman on yllättänyt Kinnusen siirtymisestä Vimpeliin.

”Kun Kinnusesta alettiin puhua kesällä Vimpelin seuraavana lukkarina, se ei jotenkin tuntunut uskottavalta puheelta. Kinnunen on toki kokenut lukkari ja hänellä on omat vahvuutensa, mutta hän on keskitason lukkari, joka on kaukana ykköskorista”, Arffman sanoo.

”Tässä on käynyt Vimpelille siinä mielessä vanhanaikaiset, että he eivät olleet varautuneet Ruuskan lähtöön – ja sitten kun siihen oli pakko reagoida, vapaita lukkareita ei juurikaan ollut tarjolla, eikä Vimpeli halunnut aloittaa kokonaan uutta lukkariprojektia jonkin nuoren lukkarin kanssa. Oleellista on myös se, ettei Vimpelin omista junioreista löytynyt korvaajaa Ruuskalle.”

”Kinnusen hankinnassa on toki logiikkaansa: pakkohan heidän joku lukkari on saada ja vaikka Kinnusella on puutteensa, Vimpeli pystyy silti taistelemaan ensi kaudellakin hänen avullaan mitaleista ja jopa Suomen mestaruudesta.”

”Kinnusen hankinta viestii jälleen myös siitä, että Vimpelissä lukkarin roolia ei nähdä yhtä keskeisenä kuin monissa muissa seuroissa, jotka perustavat pelinsä ulkopeliin ja ulkopelinsä huippulukkariin. Vaikka Janne Heimonen oli toki parhaimmillaan hyvä lukkari, niin pitää mennä aika pitkälle historiaan, kun Vimpelillä on viimeksi ollut aivan huipputason lukkaria.”

Arffmanin mukaan Kinnusen suurimmat vahvuudet ovat taktisuus ja kokemus.

”Lukkaripeli koostuu useista eri osa-alueista ja se, missä Kinnunen on hyvä ja missä näkyy Tappi Korhosen kädenjälki, on se, mitä Kinnunen tekee lautasen äärellä. Hän on taktinen lukkari, joka tietää mitä ja millaista syöttöä eri tilanteissa kannattaa kullekin lyöjälle syöttää. Tässä näkyy myös hänen pitkä kokemuksensa lukkarina.

”Kinnusen vahvuutena taktisuuden lisäksi on lähes jokaisen lukkarin asevarastoon nykyisin kuuluva matala vaihtotilannesyöttö. Superiin tultuaan hän sotki jonkin aikaa ykköspesältä kärkkyviä etenijöitä erikoisella syöttöliikkeellään ja siitä lähteneestä heitosta. Siihen aseeseen reagoitiin kuitenkin nopeasti ja kärpäset ovat karisseet.”

”Kinnusen suurin heikkous on hänen fyysiset ominaisuutensa. Varsinkin heittokäsi on vaatimaton ja Kinnusen on todella vaikea pitää kurissa varsinkin kakkospesältä kärkkyviä etenijöitä. Lyhyitä hän hakee, mutta polttaminen onnistuu yleensä vain, jos hän pääsee palloon kiinni yhdellä pompulla ja hän pääsee heittämään menopesään päin.”

Vimpelissä tapahtuu toinenkin jo pitkään tiedetty muutos, kun Jukka-Pekka Vainionpää tulee Seinäjoelta lyöjäjokeriksi. Janne Mäkelä on harkinnut lopettaa uransa tähän kauteen, mutta loistokauden toivotaan saavan Mäkelän toisiin aatoksiin.