Max Verstappenille on se ja sama, mistä lähtöruudusta hän lähtee kisaan

Max Verstappen voitti ensimmäisen kerran GP-kisan Monzassa.

Formula 1

Max Verstappenille on se ja sama, mistä lähtöruudusta hän lähtee kisaan

Max Verstappenin ylivoima on Erkki Mustakarin mukaan niin tyrmäävää, että se on se ja sama mistä lähtöruudusta hollantilainen starttaa.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 11.9.2022 | KUVAT All Over Press

Max Verstappen otti uransa ensimmäisen Monzan F1-voiton sunnuntaina.

Verstappen lähti kisaan lähtöruuturangaistuksen vuoksi vasta seitsemännestä ruudusta, mutta se ei menoa haitannut. Voitto tuli ylivoimaisella suorituksella. F1-toimittaja Erkki Mustakari ei ole asiasta pätkääkään hämmästynyt.

”On se ja sama, mistä lähtöruudusta Verstappen aloittaa kisan, hän tuppaa olemaan ruutulipulla joka kerta kuitenkin ensimmäisenä”, Mustakari hymähtää.

”Verstappenin itseluottamus on tällä hetkellä täyttä betonia. Sen näkee siitäkin, että hän jopa vitsailee ja hymyilee mediakommenteissaan, vaikka hänet tunnetaan enemmän sellaisena totisena torvensoittajana.”

Ferrarin Charles Leclerc lähti ykkösruudusta, mutta monacolaisen varikkostoppi sai katsojat jälleen rahnuttamaan päätään.

”Se, että ajaa paalupaikan aika-ajossa on vain pieni osa koko F1-kisasuoritusta. Kun ajetaan 53 kierrosta kilpaa, tulevat paremmuudet lopulta selville.”

”Ferrarilta petti jossain määrin jälleen taktiikka. Nyt siinä hommassa oli kuski mukana, koska Leclerc halusi tulla virtuaalisen turva-auton aikana heti kisan alussa renkaanvaihtoon, vaikka alla olevissa renkaassa oli vielä käyttöä jäljellä.”

”Hämmästelin sitä ensimmäistä stoppia. Odotin, että hän tulisi enemmän samaan aikaan Verstappenin kanssa varikolle, jolloin hän olisi voinut paremmin säilyttää johtoaseman. Mutta ehkä Ferrarilla oletettiin, että Verstappen tulee myös virtuaalisen turva-auton aikana varikolle?”

Ferraria on jo puolikautta kritisoitu varikkotaktiikoistaan. Ne ovat maksaneet voittoja, ehkä jopa mestaruuden.

”Varmasti Ferrari konsernijohdosta alkaa vähitellen tulla suorituspaineita. Satsaukset F1-talliin ovat niin jättimäisiä, että tulosta halutaan. Tuloksena tuskin voi olla, että joku Hondan moottorilla ajeleva limsafirman peli on ylivoimainen kisassa ja aina ensimmäisenä maalissa. Sehän on suorastaan häpeä italialaiselle auto-osaamiselle.”

”Kyllä siellä Ferrarin varikkomuurilla on enemmän paineita kuin annetaan olettaa. Se on satavarmaa.”

Valtteri Bottaksen kisa Monzassa oli pettymys. Aika-ajovauhti kisasäädöissä antoi odottaa parempaa.

”Surkea lähtö pilasi jälleen Bottaksen kilpailun. Bottas oli erittäin hyvä starteissa Mersu-aikoinaan, joten hän osaa ottaa startin kisaan. Hänellä on ollut jopa erittäin hyvät reaktioajat. Nyt lähdöt eivät suju, eikä Alfa Romeolla ole osattu korjata autoa.”

”Valtterin tilanne on hankala. Luottoa tallin johdosta löytyy, mutta hänen on aika kaivaa itsestään ulos jotain sellaista, mitä ei ole tarvinnut kaivaa vuosiin motivaation ja päättäväisyyden saralla. Lisäksi on alettava taistella riskillä. Mieluummin menee mukaan tilanteisiin riskillä, kuin köröttelee takarivissä.”

”Bottas ressu saa tällä viikolla hävetä lisäksi sitä, että tallikaveri otti pisteen ja debyyttiään ajanut Nyck de Vrieskin poimi pisteen ensimmäisessä F1-kisassaan ja vielä Williamsilla.”