Max Verstappenin hurja putki mureni rytisten – myös Red Bullin ylivoima kaventumassa

Carlos Sainz otti Singaporessa uransa toisen GP-voiton.

Formula 1

Max Verstappenin hurja putki mureni rytisten – myös Red Bullin ylivoima kaventumassa

Carlos Sainz katkaisi vakuuttavan viikonlopun päätteeksi Max Verstappenin kymmenen kisan mittaiseksi venyneen hurjan voittoputken.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 17.9.2023 | KUVAT All Over Press

Carlos Sainz ajoi Singaporessa ruutulipulle ensimmäisenä ja katkaisi samalla Max Verstappenin kymmenen kisan mittaisen voittoputken.

GP-voitto on espanjalaisen uran toinen. Sainzin voitto ei ollut yllätys, sillä hän hallitsi koko viikonloppua ja oli jo aika-ajossa paras.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari näkee, että Ferrari-kuski on nyt nousemassa sille tasolle, jolle oikeasti kuuluu.

”Sainz oli jo nuorena lahjakkuus ja erittäin rohkea kisakuljettaja. Nyt näimme sitä rohkeutta taas radalla. Näimme myös koko Ferrarin tallilta sellaista taktista tarkkuutta, jota on jo jonkin aikaa kaivattu. Fred Vasseurin kädenjälki alkaa tekemisessä näkyä. Hän on saamassa hommaa haltuun. Oli kiva huomata erityistä lämpöä palkintopallilla niin kuljettajalta kuin tallipäälliköltäkin. Tiimihenki italialaistallissa on erittäin tärkeä voimavara.”

Best odds for Formula One, Premier League, Champions League, Veikkausliiga and Liiga. Check the odds and play now at Stake.com!

”Ferrarin voitto oli myös tärkeä asia koko lajille. Ferrari on synonyymi koko moottoriurheilulle, joten se, että juuri Ferrari teki loven Red Bullin voittokimaraan näyttää voimanosoitukselta. Tulevat kisat vasta kertovat mikä italialaistallin comebackin kesto on, mutta jo pari kisaa meno on vaikuttanut lupaavasti vahvemmalta.”

Red Bull ei löytänyt kunnon iskukykyä koko viikonloppuna ja Verstappen oli ajoittain jopa aggressiivisen turhautunut.

”Singaporen rata ei sovi Red Bullille. Paljon on ollut puhetta flexi-wing-järjestelmän vaikutuksesta, mutta epäilenpä, että nyt oli syynä muut murheet jo pelkästään tämän radan profiilin vuoksi. Japanissa aerodynamiikka on suuressa roolissa ja siellä selviää flex-wing-rajoitusten merkitys.”

”Singaporessa kuskin ajotaito nousee isoon rooliin radan profiilin vuoksi ja koska Red Bull oli nyt teknisesti heikompi, osoitti Verstappen viidennellä sijallaan kuitenkin mahtavaa ajotaitoaan. Loppujen lopuksi on selvää, että Ferrari – ja myös Mercedes ja McLaren – ovat lähentyneet Red Bullin tasoa, mutta vielä gäppiä ei ole täysin kurottu kiinni. En usko, että juomajätin dominointi vielä päättyy.”