Mercedes teki korvaamattoman arvokkaan jatkosopimuksen korvaamattoman kanssa

Toto Wolff luotsaa Mercedeksen F1-talli yli vuoden 2026 suurten mullistusten.

Formula 1

Mercedes teki korvaamattoman arvokkaan jatkosopimuksen korvaamattoman kanssa

Toto Wolffin jatkosopimus on Mercedekseltä ElmoTV:n F1-asiantuntijan Erkki Mustakarin mukaan erinomainen ratkaisu.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 16.1.2024 | KUVAT Red Bull Content Pool

F1-sarjan Mercedes teki kolmen vuoden jatkosopimuksen tallipäällikönsä Toto Wolffin, 52, kanssa. Uusi sopimus varmistaa, että talli käy vuonna 2026 tulevan jättimäisen sääntömullistuksen Wolffin luotsaamana läpi.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari ei yllättynyt itävaltalaisen jatkosopimuksesta.

”Ensimmäisenä voi sanoa, että parempaakaan olisi vaikea löytää. Wolffia on vaikeaa paikata. Hän on kokenut ja meritoitunut. Wolffin ympärillä on viime aikoina pyörinyt aikamoisiakin hurrikaaneja ja monella rintamalla, mutta hän on selvästi yhä motivoitunut F1:stä”, Mustakari pohtii.

”Motivaatiota varmasti antaa myös se, että hän yhä omistaa sen 33 prosentin siivun tallista. Hän toimii sillä mentaliteetilla, että paras tuotto investoinnille tulee, kun itse tekee.”

Wolff otti Mercedeksen tallipäällikön hommat hoitaakseen 2013. Menestystä on tullut. Mercedes veti seitsemän mestaruuden voittoputkensa kausina 2014-20. Kuusi mestaruuksista voitti Lewis Hamilton ja yhden Nico Rosberg.

”Wolffin pysyminen tehtävässään tuo myös tasaisuutta Mersulle. Pari viimeistä kautta ovat olleet hankalat ja luovintaa ovat vaatineet myös välit kuskien kanssa. Wolff pitää aina yllä hyviä suhteita kuljettajiinsa. Työ Hamiltonin kanssa toi erittäin hedelmällistä vuosia. Vuoden 2021 häpeällisen mestaruusmenetyksen jälkeen Wolff on saanut olla motivoimassa tiiminsä lisäksi myös Hamiltonia, mutta teki tämän kanssa kuitenkin vielä kaksi vuotisen jatkopaperin viime elokuussa. Molemmat haluavat vielä voittaa.”

”Vaikka Mercedeksen kaksi viimeistä kautta ovat olleet odotettua heikompia, on tallissa pysynyt työnteon meininki. Nyt on panostettu auton viime kauden vikojen paikantamiseen. Mika Häkkinen tiivisti tilanteen mielestäni hyvin: Uutta autoa on turha rakentaa, jos vanhoja vikoja ei tunneta.”

”Erot F1-autojen välillä ovat kuitenkin hyvin pienet ja Mersulla on mahdollisuus onnistua ensi kaudella ihan siinä missä muillakin kärkitalleilla.”

[mainos)