Mestarien liigan farssi heitti kehään jäätävän herkkupalan – mutta kevät on silti punainen

Kylian Mbappén ympärillä kohu kasvaa entisestään, mitä lähemmäksi Real Madridin ja PSG:n kohtaaminen tulee.

JalkapalloMestarien liiga

Mestarien liigan farssi heitti kehään jäätävän herkkupalan – mutta kevät on silti punainen

Mestarien liigan arvonnassa sekoiltiin urakalta, mutta Jukka Röngän mukaan se ei sotke sitä, minkä värinen kevät tulee olemaan.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 13.12.2021 | KUVAT All Over Press

Mestarien liigan jatkopelien ensimmäisen kierroksen otteluparit jouduttiin arpomaan kahteen kertaa. Jukka, mikä meni pieleen?

Arvonnassa petti UEFA:n antaman selvityksen mukaan ulkopuolisen ohjelmistontoimittajan tekemä tietokoneohjelma, joka määritteli sen, mitkä joukkueet voivat kohdata toisensa. Lähtötilannehan oli se, että lohkokakkosille arvotaan vastustajaksi joku lohkoykkönen – kuitenkin siten, että samassa alkulohkossa pelanneet joukkueet ja samasta maasta tulevat joukkueet eivät voi kohdata vielä tässä vaiheessa toisiaan.

Ja tässä Expektin kertoimet Mestarien liigaan!

Ongelmat alkoivat, kun Villarrelille arvottiin vastustajaa. Sieltä nousikin vastustajaksi Manchester United, joka pelasi samassa alkulohkossa Villarrealin kanssa. Virhe huomattiin ja Villarrealin vastustajaksi arvottiin Manchester City.

Sitten tuli seuraava virhe, kun Atlético Madridile arvottiin vastustajaa. Manchester Unitedin olisi kuulunut olla yksi vaihtoehto Atlétin vastustajaksi, mutta se ei ollut kuitenkaan lainkaan vaihtoehtojen joukossa. Sen sijaan Liverpool oli, vaikka se oli pelannut samassa alkulohkossa Atlétin kanssa.

Arvonta vietiin loppuun ja Man United olisi saanut vastustajakseen PSG:n ja Liverpool Red Bul Salzburgin.

Sitten alkoi kalabaliikki ja arvonta päätettiin uusia kokonaan.

Noloahan tämä oli ja osoitti toisen kerran vuorokauden sisällä, että maailman suurimmissakin urheilulajeissa voidaan mokailla ja munailla urakalla. Sunnuntaina sekoili Abu Dhabin GP:n tuomaristo, tänään UEFA.

Varmasti muutamissa seuroissa – varsinkin Real Madridissa – ollaan kiukkuisia, sillä jatkoon pääsemisessä puhutaan kuitenkin isoista rahoista, jopa yli 10 miljoonasta eurosta per kierros. Mestarien liigan voittajaa arvontakämmi ei kuitenkaan ratkaissut. Jos haluaa kisan voittaa, siellä on matkalla kaikki mahdolliset ja mahdottomat esteet ja niiden jokaisen yli on vain hypättävä.

Miltä pudotuspelien arpa sitten näyttää?

Kyllähän kierroksen ehdoton helmi on PSG–Real Madrid. Putoaminen pudotuspelivaiheen ensimmäisellä kierroksella olisi kummallekin seuralle megaluokan katastrofi ja varsinkin PSG:llä se voisi maksaa jopa Mauricio Pochettinon työpaikan. Lisäksi ottelun antaa ylimääräisen jännitteen se, että Kylian Mbappé on siirtymässä hyvin suurella todennäköisyydellä juuri Real Madridiin ensi kesänä. Mbappé voisi tehdä tammikuussa jopa esisopimuksen siirrostaan ja jos hän sen tekisi ja asia tulisi julkiseksi, niin olisihan siinä tivolia kerrakseen.

En näe suuria yllätyksiä agendalla. Atlético Madrid–Manchester United on ennakolta äärimmäisen mielenkiintoinen ja tasainen taistelupari, vaikka Atlétilla on ollut ongelmia syksyn aikana La Ligassa. Uskon, että Diego Simeone saa kuitenkin kahdessa kuukaudessa paljon aikaan – samoin kuin toki myös Ralf Rangnick Manchester Unitedissa.

Mieltä ilahduttaa suuresti myös Benfican ja Ajaxin joutuminen vastakkain. Puolivälierissä nähdään näin varmuudella yksi hieman näitä suurimpia jättiläisiä pienempi ja pienemmillä resursseilla toimiva seura.

Joko kristallipallosi kertoo, mikä seura vie Mestarien liigan?

Omissa papereissani suurin suosikki on Liverpool. Sen kaikki pelin osa-alueet ovat priimakunnossa ja kun sen päälle lisätään Mohamed Salahin hurja vire, niin punaiselta kevät näyttää. Manchester City voi muuttaa asetelmia, jos se ostaa tammikuun siirtoikkunan aikana Harry Kanen tasoisen kärkimiehen. Joka tapauksessa All England Final ei ole kaukana tälläkään kaudella.

Mestarien liigan otteluparit

Red Bull Salzburg v Bayern Munich

Sporting Lisbon v Manchester City

Benfica v Ajax

Chelsea v Lille

Atletico Madrid v Manchester United

Villarreal v Juventus

Inter Milan v Liverpool

PSG v Real Madrid

Ensimmäiset ottelut pelataan 15.2.2022.