Miguel Graun potkuissa Interistä yllättää vain potkujen ajankohta

Tunnelmat FC Interin penkillä Suomen cupin finaalissa lauantaina olivat hurmokselliset.

JalkapalloVeikkausliiga

Miguel Graun potkuissa Interistä yllättää vain potkujen ajankohta

Joel Perovuo ei ollut yllättänyt Miguel Graun potkuista FC Interistä - ainoastaan niiden ajankohta.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 19.9.2022 | KUVAT All Over Press

Darwin Nunez

FC Inter ilmoitti maanantaina, ettei päävalmentaja Miguel Grau jatka enää tehtävässään. Loppukauden Interiä luotsaa apuvalmentaja Ramiro Muñoz. Myös muu valmennustiimi jatkaa tehtävissään.

Inter on tällä hetkellä Veikkausliigassa viidentenä. Se eteni Graun alaisuudessa myös Suomen cupin finaaliin, jossa se hävisi lauantaina KuPSille 0-1.

ElmoTV:n jalkapalloasiantuntija Joel Perovuo ei ole yllättänyt espanjalaisluotsin potkuista.

”Graun erottaminen ei ollut sinänsä yllätys. Tosin ajoitus on ehkä hiukan erikoinen, kun loppukausi on Interin osalta todennäköisesti pelailua. Kaiken lisäksi vanha valmennustiimi kantaa valmennusvastuun loppukauden ajan”, Perovuo sanoo.

”Ymmärtäisin ajankohdan, jos Interillä olisi tiedossa jo uusi päävalmentaja ja hän ottaisi saman tienvalmennusvastuun, mutta seuran tiedotteen mukaan Ramiro Muñoz jatkaa tehtävässä loppukauden. Tämä viittaa siihen, että taustalla on jotain muuta. Jos esimerkiksi välit ovat menneet taustojen kesken poikki, niin valmentajanvaihtohan siitä yleensä seuraa.”

Perovuon mukaan Graun kausi Interissä oli pettymys, vaikka turkulaiset selvittivätkin tiensä ylempään loppusarjaan.

”Tulokset olivat kohtalaisia, mutta pelillisesti Graun suoritus oli pettymys. Inter puolusti kyllä hyvin, mutta hän ei onnistunut hyökkäyspelin organisoimisessa. Interin pelaaminen oli liiaksi riippuvain pelaajien yksilösuorituksista ja sattumista, kuten totesin jo Suomen cupin finaalianalyysissäni.”

”Myös seura ei panostanut riittävästi kesällä joukkueeseen, eikä se esimerkiksi saanut korvattua Benjamin Källmanin lähtöä. Nyt Turussa ollaan taas siinä tilanteessa, että ensi kaudella haetaan taas uutta alkua uudessa valmennuksessa”, Perovuo sanoo.