Mikko Kanalaa uhkaa useiden viikkojen sairausloma – ”Vimpeli kestää kyllä”

Mikko Kanala on ollut tälläkin kaudella loistovedossa. Nyt edessä on kuitenkin pahimmillaan useamman viikon sairausloma.

Pesäpallo

Mikko Kanalaa uhkaa useiden viikkojen sairausloma – ”Vimpeli kestää kyllä”

Takareisivamma voi pitää Mikko Kanalan poissa pelikentiltä pahimmillaan useamman viikon ajan. Vamma tuli torstaina Imatraa vastaan.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 1.7.2022 | KUVAT Elmeri Elo / All Over Press

Vimpelin Vedon loistokauden ylle nousi torstaisessa Imatra-ottelussa valitettava uhkakuva, kun huippuvedossa olevalta Mikko Kanalalta revähti takareisi. Jos ensimmäiset pelot osoittautuvat aiheellisiksi, Kanalalla voi pahimmillaan olla edessään jopa 4-6 viikon tauko pelikentiltä

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman pitää Kanalan loukkaantumista valitettavana, mutta ei näe sen suistavan huippukiidossa olevaa Vimpeliä raiteiltaan.

”Vimpelillä on erittäin laaja materiaali ja vaikka Kanala toki onkin myös erinomainen ulkopelaaja, ulkona hänet pystytään kyllä korvaamaan. Vimpeli pelasi jo viime kaudella pitkään ilman Kanalaa ja myös tämän kauden alussa Kanala paranteli kättään eikä pelannut ulkona. Vimpeli kierrättää muutenkin pelaajia ja varmasti Kanalakin olisi saanut joka tapauksessa huilia ilman loukkaantumistakin”, Arffman sanoo.

Today it’s from Pattijoki and Kempele to Washington and New York. Bet on pesäpallo and baseball at LeoVegas!

”Kanalan korvaamiseksi ulkona on useita erilaisia vaihtoehtoja. Todennäköisin on se, että Juho Heikkala ottaa Kanalan paikan kolmospolttajana, kuten viime kaudellakin. Muita vaihtoehtoja linjaan ovat Kortehiston veljekset Atte ja Veeti tai sitten Tuomo Lönnmark voidaan vetää etukentälle ja esimerkiksi Aleksi Lassila siirtää linjaan. Myös etenijäjokeri Jere Saukko voi tarvittaessa hypätä linjaan.  Alkukaudella pelannut Ville Takala on sen sijaan rikkonut olkapäänsä ja on sivussa.”

”Sisällä Kanalan korvaaminen on sen sijaan haastavampaa, sillä Kanala on tällä hetkellä Elmeri Anttilan ohella ensimmäinen numerolla pelaava pelaaja, joka lyödään Vimpelin sisäpelilistalle. Kanala on erinomainen vaihtaja, mutta sen lisäksi hän on huippuetenijä ja hänellä on läpilyöntiuhka, kuten torstainakin Imatralla nähtiin.”

”Aleksi Lassila on luontainen korvaaja Kanalan paikalle kakkoseksi, sillä hän pelasi kakkosena jo alkukaudella.”

Vaikka Kanala onkin raskaansarjan pelaaja, Arffman pitää selvänä, että Kanalan paluuta kentille ei tulla kiirehtimään.

”Vimpelin mahdollisuudet voittaa runkosarja ei juurikaan heilahda, vaikka Kanala olisikin useamman viikon sivussa. Siksi hänen paluunsa kanssa ei myöskään tulla kiirehtimään tai ottamaan yhtään ylimääräistä riskiä. Tärkeintä Vimpelin kannalta on varmistaa, että Kanala on pelikunnossa silloin, kun aletaan pelataan mitaleista ja mestaruudesta”, Arffman sanoo.