Mikko Rantasen hattutempun takaa paljastui sekava näytelmä

Mikko Rantanen hassutti Elvis Merzlikinsiä pahemman kerran ottelun toisen erän alussa.

JääkiekkoNHL

Mikko Rantasen hattutempun takaa paljastui sekava näytelmä

Colorado Avalanche kaatoi Tampereella Mikko Rantasen johdolla Columbus Blue Jacketsin 6–3. Blue Jacketsin sekava esitys alleviivasi, ettei kannata odottaa sen kantavan itseään pudotuspeleihin.

Elmo toimitus
TEKSTI Elmo toimitus
@elmotvcom
JULKAISTU 4.11.2022 | KUVAT All Over Press

Mikko Rantasen säkenöivä hattutemppu ja neljä tehopistettä takasivat kaksi sarjapistettä Colorado Avalanchelle. Patrik Laineen rannelaukaus löysi myös pitkästä aikaa verkon perille kotiyleisön edessä ja syöttöpistekin kilahti tilille ohjurikiekon muodossa.

Hienojen henkilökohtaisten suoritusten päälle suomalaisten tuloksellinen onnistuminen oli todellista mannaa NHL:n markkinointikoneistolle Tampereen Global Series -viikonlopun avauspelissä. Tähtipölyn taakse kätkeytyi kuitenkin sekava jääkiekko-ottelu, jollaisia NHL:n runkosarja pitää sisällään kauden aikana kovin monia.

Avauserässä hallitseva mestari Avalanche väläytteli sitä, mitä se parhaimmillaan osaa. Se pelasi pitkiä hyökkäysalueen hyökkäyspelejä, joissa taiturimaiset pelaajat Cale Makarin johdolla vaihtelivat paikkaa. Kiekko liikkui ja Jackets oli pesukoneessa.

Avalanche pyrki myös rytmittämään tarvittaessa ja hyökkäämään rintamana. Lopulta Blue Jacketsin piti kahden maalin etäisyydellä vain Avalanchen lievä huolimattomuus aivan viimeisissä hyökkäysalueen ratkaisuissa.

Samaan aikaan Blue Jackets oli heikko. Se oli kuriton niin jäähyjen kuin pelinkin suhteen. Hyökkäyspelistä oli turha edes sen kohdalla puhua, kun puolustaminen oli niin ala-arvoista.

Toisessa erässä Rantanen näytti ratkaisevan pelin henkilötaidollaan. Koko pelin hakusessa ollut Blue Jacketsin oman alueen täyttö petti myös 3–0-maaliin johtaneessa tilanteessa pahasti ja Elvis Merzlikins näytti maalillaan todella hölmöltä.

Edellä mainitun maalin jälkeen Avalanche nosti jalkansa kaasulta. Kaikki kunnia sille, että Brad Larsenin Blue Jackets alkoi tehdä edes minimiasioita, mitä ammattilaisjoukkueelta voi odottaa. Se alkoi tehdä kiekkottomat työt säädyllisesti ja saikin tyytyväistä Avalanchea hetkeksi pois tolaltaan.

Larsenille ja Jarmo Kekäläiselle pienen kriisin keskellä helpotusta vaikutti tuovan koko pelin varsin aktiivisesti pelannut Laine, joka käytti välillä ilahduttavasti laukaustaan ja näytti olevan pelissä sisällä. Kuitenkin todella kuriton jäähy ylivoimalla johti lopulta Rantasen voittomaaliin ja antisankarin rooli korostui vielä läpiajossa, jossa Laine ei onnistunut kavennusyrityksessään.

Omasta jäähykurimuksestaan selvinnyt hallitseva mestari Avalanche otti lopulta kolmannessa erässä melko vaivattomasti omansa. Kokonaisuutena ottelu oli NHL:n runkosarja pienoiskoossa: valtava määrä säkenöivää henkilötaitoa, mutta ajoittain todella sekavaa jääkiekkoa viisikkotasolla.

Joukkueet eri kasteista

Avalanchesta huolissaan tuskin tarvitsee olla. Hallitseva mestari mitataan vasta pudotuspeleissä. Ja Tampereen ottelun avauserä antoi joukkueesta hyvän kuvan hieman haasteellisenkin alkukauden keskellä.

Sen sijaan Larsenin Blue Jacketsin kausi on jo linjassa, eikä sen pelissä ole punaista lankaa lainkaan.

Blue Jackets on nyt koko sarjan jumbo. Vaikka runkosarjaa on pelaamatta vielä 71 ottelua, alkaa vaade pudotuspeleistä jo nyt käydä keskinkertaisella materiaalilla operoivalle joukkueelle melko mahdottomaksi. Varsinkaan Kekäläisen valitseman, täysin päätöntä jääkiekkoa valmentavan Larsenin johdolla, Blue Jackets ei tule poikkeuksellisen kovan itäisen konferenssin pudotuspeleissä pelaamaan.