MM-arvonnat: Cristiano Ronaldo voi kompastua jo ensimmäisellä esteellä, Belgia toisella

Cristiano Ronaldo ja Portugali ovat yllätysvalmiissa H-lohkossa.

JalkapalloMM2022

MM-arvonnat: Cristiano Ronaldo voi kompastua jo ensimmäisellä esteellä, Belgia toisella

Jalkapallon MM-kisoissa ei Jukka Röngän mukaan nähdä tällä kertaa klassista kuolemanlohkoa. Yllätyksiä voi sen sijaan rapista varsinkin H-lohkossa.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 1.4.2022 | KUVAT All Over Press

Jalkapallon MM-kisojen alkulohkot arvottiin perjantaina. MM-kisoissa. Jukka Röngän mukaan tämänkertaisissa arvonnoissa arpa oli suosiollinen suurmaille.

”Jalkapallon arvokisoissa puhutaan aina jotenkin nostalgiseen sävyyn kuolemanlohkoista, mutta Qatarissa ei ole tällaista klassista kuolemanlohkoa. Toki yllätyksiä voi ja varmasti MM-kisojen erikoisesta ajankohdasta johtuen tuleekin, mutta tapetilla ei ole yhtään sellaista lohkoa, jossa joku jalkapallojättiläinen joutuisi lähtemään varmuudella kotiin jo alkulohkon jälkeen”, Rönkä sanoo.

”Afrikan maiden mestari Senegal oli kolmoskorissa ja olisi varmasti ollut paha vastus kenelle tahansa. Nyt se kuitenkin arvottiin A-lohkoon, jossa ykkössijoitettuna oli isäntämaasäännön perusteella Qatar.”

Vaikka kuolemanlohkoja ei tullutkaan, Röngän mukaan kisoissa on muutama erittäin mielenkiintoinen ja tasainen lohko.

”Oma suosikkini on H-lohko, jossa ykkössijoitettuna on Portugali, mutta sillä on niskassaan erittäin yllätysvalmiit Uruguay ja Ghana. Tässä on turha vielä jakaa jatkopaikkoja, mutta Portugalin jääminen alkulohkoon ei olisi yllätys.”

”Toinen mielenkiintoinen lohko on G-lohko. Brasilia on Titen johdolla löytämässä kultaisen kosketuksensa ja lohkon suosikki, mutta kakkospaikka on täysin auki.”

”Espanja ja Saksa heitettiin samaan alkulohkoon, mutta niillä ei pitäisi olla vaikeuksia selvittää tietään jatkoon. Ykkös- ja kakkospaikan ero voi olla kuitenkin suuri, sillä Saksan ja Espanjan lohkon kakkonen kohtaa jatkopelien avauskierroksella F-lohkon voittajan eli sieltä voi tulla vastaan Belgia.”

”Tietenkin tässä voisi luetella niitä maita, joille arpa oli suosiollinen, mutta tämänhetkisessä näkymässä MM-kisat alkavat tosimielessä vasta jatkopeleissä.”

MM-kisojen avausottelussa 21. marraskuuta kohtaavat Qatar ja Ecuador. Finaali pelataan 18. joulukuuta.

MM-kisojen alkulohkot

Lohko A

Qatar

Ecuador

Senegal

Hollanti

 

Lohko B

Englanti

Iran

USA

Skotlanti / Ukraina / Wales

 

Lohko C

Argentiina

Etelä-Afrikka

Meksiko

Puola

 

Lohko D

Ranska

Arabiemiirikunnat (UAE)  / Australia / Peru

Tanska

Tunisia

 

Lohko E

Espanja

Costa Rica / Uusi-Seelanti

Saksa

Japani

 

Lohko F

Belgia

Kanada

Marokko

Kroatia

 

Lohko G

Brasilia

Serbia

Sveitsi

Kamerun

 

Lohko H

Portugali

Ghana

Uruguay

Etelä-Korea