Mörkö löysi itselleen Ilvestä paremman kodin – ja Tappara timantin

Marko Anttila juhli toista maailmanmestaruutta toukokuussa Leijonissa. Seuraavaksi Mörkö-ooppera soi Oulussa.

JääkiekkoLiiga

Mörkö löysi itselleen Ilvestä paremman kodin – ja Tappara timantin

Marko Anttila siirtyy Kärppiin ja Jori Lehterä palaa Tapparaan.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 16.6.2022 | KUVAT All Over Press

Kärpät ja Tappara kertoivat torstaina kahdesta kovan luokan siirrosta. Leijonissa maailmanmestaruuden toukokuussa voittanut Marko Anttila, 37, siirtyy vuoden mittaisella sopimuksella Kärppiin ja NHL:ssä ja KHL:ssä viimeiset kaksitoista kautta pelannut Jori Lehterä, 34, palaa vuoden mittaisella sopimuksella Tapparaan.

Samuel Savolainen tervehtii molempia siirtoja ilolla.

”Tappara näytti Lehterän hankkimalla hauistaan, sillä tämän tason pelaajia ei Liiga-jäillä ole viime vuosina juurikaan nähty. Lehterä teki viime ja toissa kaudella KHL:ssä molemmilla yli 40 tehopistettä ja jos maailmanpoliittinen tilanne ei olisi se mikä se nyt on, Lehterä olisi tuskin palannut vielä Suomen jäille”, Savolainen sanoo.

Colorado won the 1st encounter, but who will win the 2nd? Check the odds at LeoVegas and play!

”Lehterä on 34-vuotias, joten hänellä on vielä hyviä pelivuosia jäljellä ja hän tulee varmasti dominoimaan Liigaa. Tapparalle hänen hankkimisensa tulee erinomaiseen saumaan, sillä Liigan runkosarjan pistepörssin voittanut Anton Levtchi siirtyy NHL:ään ja Tappara tarvitsi hänen tilalleen uuden ykkössentterin. Tapparan kaappauksen arvoa nostaa se, että jokainen Liiga-seuraa etsii tällä hetkellä kissojen ja koirien kanssa ykkössentteriä ja varmasti Lehterästäkin oli kiinnostunut useampia Liiga-seura.”

”Tappara oli kuitenkin tässä kohtaa terästä ja teki varmasti yhden viime vuosien kovimmista hankinnoista koko Liigassa.”

Myös Anttilan siirrossa Savolainen näkee selvän logiikan.

”Mörkö olisi halunnut ymmärrettävästi jatkaa Ilveksessä, mutta se ei yhtälö ei vain keväällä toiminut. Ilves pelaa pohjoisamerikkalaista yliopistojääkiekkoa ja sellaisessa vauhtijääkiekossa Mörkö ei ole parhaimmillaan. Hänelle sopii juuri samanlainen jääkiekko, jota Leijonat pelaa.”

Lauri Marjamäen jääkiekko muistuttaa hyvin pitkältä leijonakiekkoa. Siksi Kärpät on ilman muuta pelillisesti parempi koti Mörkölle kuin Ilves – ja siksi me voimme nähdä Mörköltä vielä samanlaisia laatuesityksiä kuin mitä nähtiin MM-kisoissa. Marjamäki tietää tietenkin itse, mihin rooliin Mörkö hankittiin, mutta Mörkö on parhaimmillaan juuri nelosketjun raakana ja pelille nöyränä raatajana”, Savolainen sanoo.

Darwin Nunez