Naisleijonien syömähammas uskoo lilliputtien murskaamisen olevan alkusoittoa kohti kasvojen pesua

JääkiekkoNaisleijonat

Naisleijonien syömähammas uskoo lilliputtien murskaamisen olevan alkusoittoa kohti kasvojen pesua

Suomen naisten maajoukkue on aloittanut urakkansa poikkeuksellisesti B-lohkosta. Naisleijonien tehopelaaja Noora Tulus uskoo, että Suomi pelaa kisoissa vielä mitalipeleissä.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 7.4.2023 | KUVAT Dan Hamilton-USA TODAY Sports / All Over Press

Naisleijonilla on takana kohujen vuosi.

Viime vuoden kevään olympialaisista lähtien joukkueen ympärillä on kohissut ja lopulta viime syksyn MM-kisoissa putosi suuri pelillinen pommi, kun Suomi jäi kisojen kuudenneksi ja putosi samalla B-lohkoon.

Nyt se pelaa kevään MM-kisoissa aluksi Ranskaa, Saksaa, Ruotsia ja Unkaria vastaan.

Torstaina alkaneeseen Kanadan MM-turnaukseen Leijonat valmistautui rakentamalla muun harjoittelun ohella sinnikkäästi myös joukkueen yhteishenkeä monin eri tavoin. Ensimmäisessä matsissa hengen nostatus ainakin kantoi hedelmää. Naisleijonat kohtasi Ranskan ja voitti ottelun peräti 14–1.

Joukkueen kapteenistoon kuuluva Noora Tulus, 27, oli tyytyväinen torstaina jäällä esiintyneeseen leijonaryhmään, vaikka vastustaja olikin täysin eri tasoa. Heti ensimmäisessä ottelussa valmistauduttiin selvästi jo turnauksen haasteellisempiin koitoksiin.

”Meillä oli hyvä vauhti päällä ihan koko pelin ajan. Vaikka teimme ottelussa paljon maaleja, pysyi jalka silti tasaisesti kaasulla ihan koko ajan. Taistelimme ja menimme koko 60 minuuttia suoraviivaisesti maalille”, Tulus totesi.

 

Tavoitteena mitalipelit

Joukkueessa on puhuttu paljon MM-kisojen tavoitteista. Selvää on, että Suomi haluaa takaisin A-ryhmään ja tarrata kiinni mitaleihin.

”Tavoitteet ovat selkeät. Voitamme pelin kerrallaan ja sitten voitetaan lohko. Sitä kautta edetään tärkeitä mitalipelejä kohti.”

Tuluksen oma kausi on ollut huippuhyvä. Hyökkääjän edustama Ruotsin naistenliigan Luulaja voitti mestaruuden ja Tulus iski kaudella tehot 22+34. Niillä tuli liigan tehotilaston toinen sija.

”Odotan, että pystyn kisoissa vielä jatkamaan omaa hyvää peliä. Sellaista peliä, jota olen tällä kaudella pystynyt pelaamaan pelistä toiseen”, Tulus miettii.

”Haluan myös mennä positiivien kautta ja kannustaa samalla joukkuekavereita eteenpäin, sekä pitää hyvää joukkuehenkeä yllä.”

Joukkueen syömähampaita

Torstain ottelussa Ranskaa vastaan Tuluksen tehot olivat 1+2.

”Tärkeää on pelata omien vahvuuksien kautta ja toivottavasti se auttaa sitten myös pisteiden saalistamisessa. Jäällä pitää pienistä hyvistä jutuista lähteä rakentamaan ja mennä sitten joukkueena eteenpäin.”

Seuraavana Naisleijonat kohtaa perjantai-iltana Saksan. Saksa yllätti torstaina peittoamalla Ruotsin peräti 6-2.

”Olemme jo voittaneet pelejä heitä vastaan. Mutta tähänkin peliin on lähdettävä pelaamaan sitä omaa peliä, silloin tulosta tulee.”