Pasi Mustonen pyytää Naisleijonien pelaajia tukemaan häntä SUEK-kohussa – lue vetoomus tästä!

JääkiekkoNaisleijonat

Pasi Mustonen pyytää Naisleijonien pelaajia tukemaan häntä SUEK-kohussa – lue vetoomus tästä!

Naisleijonien entinen päävalmentaja Pasi Mustonen pyytää Naisleijonien pelaajia liittymään häntä puolustavaan julkilausumaan.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 17.10.2022 | KUVAT All Over Press

Naisleijonien entisen päävalmentajan Pasi Mustosen ympärillä liittyvässä kohussa on tapahtunut jälleen uusi käänne.’

Epäasiallisesta käytöksestä syytetty Mustonen on ElmoTV:n tietojen mukaan lähettänyt osalle entisisiä ja nykyisiä Naisleijonien pelaajia vetoomuksen, että nämä liittyisivät tukemaan Mustosta Naisleijonissa Mustosen aikana toimineen psyykkisen valmentajan Markus Arvajan ja Naisleijonien lääkärin Karri Kirjasuon laatimassa julkilausumassa.

Julkilausuman sisällöstä ja sanamuodoista ei ole tarkkaa tietoa, mutta ElmoTV on saanut haltuunsa Mustosen laatiman viestin pelaajille.

Mustonen puhuu viestissä vain Markuksesta ja Karrista, muttei mainitse heidän sukunimiään. Hän vaikuttaa viittavan myös kohun keskipisteessä olevaan maalivahti Noora Rätyyn ilmaisulle ”aikoinaan joukkueessa pelanneena” pelaajana, jota muut pelaajat Mustosen mukaan pelkäävät.

Mustosen viesti pelaajille kuuluu kokonaisuudessaan näin:

”SJL ilmoitti mut SUEKiin kertomatta mulle etukäteen. Mä pyydän nyt teitä pelaajia liittymään Markuksen ja Karrin laatimaan julkilausumaan. Nyt on teidän vuoronne auttaa minua ja johtoryhmää. Yhden ”aikoinaan joukkueessa pelanneen” pari kaveria on SJL:n mukaan tulossa nimillään esiin syyttäen minua teidän epäasiallisesta kohtelusta. Niinpä SJL päätti olla ottamatta kantaa asiaan eli pesi kätensä ja ilmoitti, ettei ole tukenani. Kaveria EI JÄTETÄ. Elämä on valintoja täynnä.

Ymmärrän kyllä, että te pelkäätte häntä, mutta kaikkia teitä ei yksi ihminen voi vahingoittaa.

IS on alkanut jo nuijimaan minua, samalla tietenkin koko johtoryhmää, kaikki siinä vuosina 2014-2022 mukana työskennelleitä, teitä ja eritoten Naisleijonuutta.

Laita tieto Markukselle, jos haluat auttaa. Mukana voi olla myös nimettömänä. Minullekin voi soittaa.”

Viestistä käy ilmi olennainen. Suomen Jääkiekkoliitto päätti viedä Mustoseen kohdistuneen syytökset epäasiallisesta käytöstä Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEKin tutkittavaksi. Viestistä ilmenee, ettei Jääkiekkoliitto – ainakaan Mustosen mukaan – kertonut asiasta etukäteen Mustoselle.