Pekka Virta pitää Mikael Granlundin pelipaikkaa Latvia-ottelussa parhaana mahdollisena

Mikael Granlund saapui Suomeen perjantaina ja pukee Leijona-paidan ylleen jo illan Latvia-ottelussa.

JääkiekkoJääkiekon MM2022Leijonat

Pekka Virta pitää Mikael Granlundin pelipaikkaa Latvia-ottelussa parhaana mahdollisena

Mikael Granlund pelaa ykkösketjun laiturina illan Latvia-ottelussa. Pekka Virran mukaan se on täysin odotettu paikka ja rooli Granlundille.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 14.5.2022 | KUVAT All Over Press

Mikael Granlund pelaa Leijonien kokoonpanossa ensimmäisen MM-kisaottelunsa lauantai-iltana Latviaa vastaan Sakari Mannisen ja Teemu Hartikaisen rinnalla ykkösketjun laiturina. Pekka, ilmeisen odotettu paikka Granlundille?

Täysin odotettu. Granlund otettiin tähän joukkueeseen tuomaan tehoja ja numeroita ja olisihan hänen valintansa näyttäytynyt hieman erikoisena, jos häntä ei olisi laitettu sellaiseen paikkaan, jossa hän pystyy niitä parhaimmin tekemään. Manninen ja Hartikainen on sitä paitsi tottunut siihen, että ketjussa on yksi Granlund. Ovathan he pelanneet pitkään Mikaelin velipoika Markuksen kanssa.

Granlund on maailmanluokan tähtipelaaja ja hän pystyy tuolla paikalla kantamaan numerovastuunsa niin maalien järkkääjänä kuin niiden tekijänä, minkä lisäksi hän vahvistaa entisestään Leijonien ylivoimapelaamista. Ykkösketjusta haetaan nyt entistäkin selkeämmin meidän tuloksentekokenttää – varsinkin, kun tässä vaiheessa ei tiedetä vielä, tuleeko NHL:stä niitä kahta pelaajaa, joita varten kaksi passia on vielä leimaamatta, ja keitä ne pelaajat olisivat.

LeoVegas: Win two tickets to the icehockey World Cup final!

Harjoitusotteluissa ykkösketjussa pelannut Harri Pesonen pystyy monipuolisena ja taitavana pelaajana pelaamaan myös alemmissa ketjuissa ja varmasti hänen yhteistyönsä kakkosketjussa Valtteri Filppulan ja Joel Armia toimii ongelmitta kuten Norja-ottelussa nähtiin.

Leijonat aloitti MM-turnauksen perjantaina 5-0-voitolla Norjasta. Oliko tuossa ottelussa mitään sellaista, mikä vaatisi asioiden muuttamista Latvia-otteluun?

Isossa kuvassa ei ole mitään sellaista, jota pitäisi muuttaa, mutta tällaiseen turnausprosessiin kuuluu se, että jokainen ottelu analysoidaan ja puretaan tosi tarkasti ja sieltä poimitaan asioita, joihin kiinnitetään huomiota ja joita kehitetään. Kysymys on sen tyyppistä asioista kuin esimerkiksi lähdöistä ja karvauksista, korkeuseroista, viisikkojen sisäisestä yhteistyöstä ja yhtenäisyydestä ja sellaisten asioiden hiomisesta, että jos joku pelaaja menee tuonne, mihin toinen pelaaja silloin menee.

Kysymys ei ole mistään rakettitieteestä, vaan pelin ytimeen liittyvistä asioista ja niiden hiomisesta ja niihin liittyvistä keskusteluista, joilla kehitetään paitsi peliä myös vahvistetaan pelaajien luottamusta siihen, että peli kehittyy koko ajan.

Perjantainen voitto Norjasta oli toki tuloksellisestikin hieno voitto, mutta peliesitys huokui muutenkin oikeanlaista itseluottamusta, energiaa ja rentoutta. Ei puristettu mailaa, eikä jäpitetty kotikisojen avausottelua, vaan siellä hymyiltiin ja heitettiin jopa herjaa ilman, että se olisi ollut millään tavalla pois tosissaan tekemisestä. Näin tehtiin myös ensimmäisessä erässä, vaikka peli ei ollut vielä silloin kunnolla auennut. Tämä kaikki kertoi siitä, että joukkue luottaa tekemiseensä ja ne EHT-ottelut ovat nyt ollutta ja mennyttä, kuten oli oletettavaakin.