Pesäpalloliitto varautuu otteluiden siirtämiseen – tyhjille katsomoille ei pelata

Pesäpallo

Pesäpalloliitto varautuu otteluiden siirtämiseen – tyhjille katsomoille ei pelata

Pesäpalloliitto on valmis joustamaan ja sallimaan ottelusiirrot Superpesiksessä, mikäli katsomoihin ei voida koronarajoitusten vuoksi päästää riittävästi yleisöä.

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 19.5.2021 | KUVAT Elmeri Elo / All Over Press

Pesäpalloliitto on varautumassa tiukkojen koronarajoitusten jatkumiseen miesten Superpesiksessä. Jos aluehallintoviranomaiset eivät salli yleisön päästämistä katsoimihin, seuroilla on lupa siirtää otteluita. Rajana pidetään 500 katsojaa.

Vaaravyökkyyllä ovat etenkin etelän seurojen kotiottelut. Kaikista suurin uhka otteluiden siirtämiseksi on Kouvolassa, Haminassa, Hyvinkäällä, Imatralla, Tampereella ja Kankaanpäässä.

Miesten Superpesiksen on määrä alkaa 2. kesäkuuta ottelulla Manse PP-Hyvinkään Tahko.

Pesäpalloliito on tehnyt tässä tilanteessa järkevän linjauksen. Superpesis-otteluiden pelaaminen alle 500 katsojan edessä ei ole seurojen kannalta taloudellisesti järkevää. Vaikka otteluohjelma on tiukka, otteluiden siirtäminen olisi tässä mielessä kriittinen parannus, mikäli aluehallintoviranomaiset eivät sitä ennen helpota koronarajoituksia. Esimerkiksi Hyvinkäällä, Kouvolassa, Haminassa ja Imatralla saisi tällä hetkellä ottaa katsomoihin vain kuusi katsojaa.

Vaikka otteluohjelmasta tuleekin jo ilman koronarajoituksia tiivis, tiukankin otteluohjelman läpi vieminen on mahdollista, kuten viime kesänä nähtiin. Myös seurat ovat tehneet selväksi, että ne haluavat pelata mahdollisimman paljon runkosarjan otteluita ja päälle vielä viime syksyä pidemmät pudotuspelit.

Katso miesten Superpesiksen sarjaohjelma tästä.