Pesäpallon uusi tulospalvelu tökkii – legendaarinen tekstitv ei välttämättä toimi kauden alussa

Aleksi Rautiaisen ja kumppaneiden lyöntejä voidaan seurata pesäpallon uudessa tulospalvelussa, mutta Tekstitv reaaliaikaisen palvelun saamisessa jaloilleen on haasteita.

Pesäpallo

Pesäpallon uusi tulospalvelu tökkii – legendaarinen tekstitv ei välttämättä toimi kauden alussa

Pesäpallon legendaarinen tekstitv:n reaaliaikainen tulospalvelu saattaa olla mykkänä pesäpallokauden alkaessa.

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 16.5.2021 | KUVAT Elmeri Elo / All Over Press

Pesäpallon uuden tulospalvelun käyttöönotossa on ilmennyt yllättäviä ongelmia.

Suurin haaste on tällä hetkellä saada legendaarinen tekstitv:n reaaliaikainen tulosseuranta toimimaan. Jos kausi olisi alkanut suunnitelulla tavalla toukokuun alussa, tekstitv:n tulospalvelu ei olisi ollut käytössä. Ongelmia yritetään ratkoa koko ajan, mutta Elmon tietojen mukaan tekstitv:n reaaliaikainen tulospalvelu ei välttämättä ole käytössä vielä kauden alkaessa kesäkuun alussa.

Myös pesäpallon seuraajien keskuudessa suosittu PesisOnline- ja PesisLive-palvelut ovat tällä hetkellä poissa käytössä reaaliaikaisen tulosseurannan osalta. Molempien palveluiden sivuilta löytyy ainoastaan linkki uuteen tulospalveluun. Vanhat tulokset ja tilastot löytyvät sen sijaan edelleen molemmista palveluista.

Tulospalveluongelmat tulevat yllätyksenä, sillä pesäpallon alkuperäinen, alkujaan jo 1980-luvun lopulla Jarmo Kokkosen ja kumppaneiden johdolla kehitetty tulospalvelu oli maailmanlaajuisestikin edellä aikaansa, ja sitä ihailtiin yli lajirajojen.

Pesäpallon uusi tulospalvelu vaikuttaa ensivaikutelmaltaan muutenkin sekavalta – tai ainakaan se ei tuo juurikaan lisäarvoa otteluiden reaaliaikaiseen seurantaan aiempaan verrattuna. Kaiken lisäksi monet palvelumuodot, esimerkiksi kentän koko, ovat niin pienikokoisia, että niitä on vaikea lukea varsinkin puhelimen, mutta myös nettisivujen näytöltä. Myös koko kierroksen seuraaminen tilanteineen ja paloineen ei onnistu samalla tavalla kuin vanhassa tulospalvelussa.

Uutta tulospalvelussa on automaattisesti generoituva sanallinen teksti, joka kertoo, kuka on lyömässä, kuka etenemässä ja miten tilanne kehittyy, mutta tuoko sekään varsinaisesti lisäarvoa, jos asia kerrotaan esimerkiksi muodossa ”Lassi Vasarainen, 1. lyönti”. Uutta on myös se, että tulospalvelussa näkyy se, mihin lyöjän lyönti suuntautuu. Lyöntejä ja ottelun kulkua voi käydä tutkimassa myös jälkeen eli katsoa ottelu uudelleen lyönti lyönniltä.

Pesäpallon uusi tulospalvelu löytyy osoitteesta www.pesistulokset.fi