Formula 1MM-ralli

Raju arvio: Kalle Rovanperästä voisi kehittyä huippuluokan F1-kuljettaja

Kalle Rovanperä ilmoitti haluavansa päästä kokeilemaan F1-autolla ajamista. Erkki Mustakari uskoo, että Rovanperä olisi huippu myös F1-auton sarvissa.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 16.12.2023 | KUVAT Red Bull Content Pool

Kalle Rovanperä voisi jo hyvin pienellä harjoittelulla olla huippuluokan F1-kuljettaja, arvioi ElmoTV:n formula-asiantuntija Erkki Mustakari.

Rovanperä paljasti aiemmin tällä viikolla, että häntä kiinnostaisi päästä kokeilemaan F1-autolla ajamista. Samalla Rovanperä myönsi, että asiasta on jo keskusteltu Red Bullin kanssa.

”En vielä tältä istumalta usko, että Kallesta tulee seuraava suomalainen F1-kuljettaja, mutta hänen potentiaalinsa on kiistaton. Kalle on moottoriurheilijana superlahjakas erikoistapaus ja uskallan sanoa, että hän voisi olla F1-kuljettajana yhtä hyvä kuin WRC-kuskina.”

”Kallen lahjoilla ja taidoilla hyppy ei olisi mitenkään suuren suuri. Uskon, että jo hyvin pienellä harjoittelulla ja pääsemälle selville F1-auton saloista Kalle oli myös huippuluokan tekijä formula ykkösissä.”

Mustakari ei olisi myöskään yllättänyt, jos Rovanperä pääsisi testaamaan Red Bullin F1-autoa.

”Red Bull tekee yhteistyötä Kallen kanssa ja olisihan se jopa outoa, jos kaikkia mahdollisia markkinointikuvioita ei käytettäisi hyväksi”, Mustakari sanoo.

”Red Bullilla rakastetaan erikoisia markkinointitempauksia ja Kallen hyppääminen F1-autoon sataisi rutkasti näkyvyyttä niin juomajätin kuin formula ykkösten ja MM-rallin laariin. Vielä kun rakennettaisiin joku sellainen tapahtumakuvio, jossa formula ykkösten maailmanmestari Max Verstappen olisi mukana ja kahden maailmanmestarin välille rakennettaisiin vielä jonkinlainen kisakuvio, niin megatapahtuma olisi valmis.”

Rallikuskeja on nähty F1-autoissa ennenkin. Rallin megastara Sébastien Loeb on kaasutellut F1-autolla ja suomalaiskuskeista F1-raketteja ovat päässeet kokeilemaan Tommi Mäkinen ja Markku Alén.

”Alén ajoi Onyxilla Estorilissa 1989. Hän oli hieman liian pitkä sen auton ohjaamoon, joten se ei ehkä ollut kaikkein mukavain ajokokemus. Rovanperä sopisi F1-autoon kokonsa puolesta paremmin”, Mustakari sanoo.

23-vuotias Rovanperä voitti rallin maailmanmestaruuden kaikkien aikojen nuorimpana maailmanmestarina vuosi sitten ja uusi mestaruutensa tänä vuonna. Kauden jälkeen Rovanperä ilmoitti, että hän ajaa ensi kaudella vain osan MM-ralleista, mutta palaa sen jälkeen ajamaan jälleen täyden kauden.